Yrittäminen

Tilaa Liedon yrityspalveluiden uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!

Yrityspalveluiden uutiskirjeestä luet ajankohtaiset ja kiinnostavat uutiset, pysyt perillä mielenkiintoisista tapahtumista sekä saat tapahtumakutsut ensimmäisten joukossa.  

Jos jostain syystä koet, että uutiskirjeemme ei enää palvele sinua, niin sinulla on aina mahdollisuus lopettaa tilaus.

Ajankohtaista

Liedon kunta myöntää tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle. Yritys voi olla myös Liedon ulkopuolelta. Tuki on suuruudeltaan 350 euroa ja se maksetaan yritykselle jälkikäteen. Työnantajan tulee toimittaa kesätyötukilomake liitteineen kuntaan viimeistään 30.9.2022.

Tuen myöntämisen ehdot

• Lietolainen nuori on syntynyt 2003-2006
• Tukea hakevan yrityksen on varmistettava, että palkattava nuori asuu ja on kirjoilla Liedossa
• Kesätyö kestää vähintään 1kk 1.6. – 31.8.2022 välillä
• Työaika on vähintään 30h/vko
• Työntekijälle tulee maksaa vähintään kyseisen alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa
• Työnantajalla tulee olla nimetty vastuuhenkilö, joka hoitaa työntekijän opastuksen ja valvontaan liittyvät asiat
• Tuki on kertaluonteinen eli nuori voi saada vain yhden tuen vuodessa, mutta sama työnantaja voi työllistää useamman nuoren

Tukea ei myönnetä tehtävään, mistä on tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottu tai lomautettu työntekijöitä tai lyhennetty heidän työaikaansa.

Lue lisää: www.lieto.fi/kesatyotuki

Vuoden 2022 Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen pohjana oleva kysely toteutettiin viime vuoden marraskuussa Varsinais-Suomen Yrittäjien jäsenille. Tuore kyselytutkimus kertoo mm. seuraavaa:

-Yrittäjien talousodotukset ovat tulleet rakettimaisesti ylöspäin viime vuodesta.

-Vaikka koronatilanteen aiheuttama epävarmuus jatkuu, näyttää siltä että varsinaissuomalaiset yrittäjät uskovat viime vuodeksi ennakoitujen huonojen aikojen olevan ohi.

-Yrittäjät ennakoivat erityisesti uusien työpaikkojen määrän kasvavan. Henkilöstömäärän kasvuodotukset ovat toiseksi korkeimmat koko Maakuntaennusteen historian aikana.

-Varsinais-Suomen yrittäjyysilmapiiri on aavistuksen korkeammalla kuin viime vuonna. Seutukuntien vertailussa yrittäjyysilmapiiriarviot ovat nousseet muissa seutukunnissa paitsi Loimaan seudulla ja Vakka-Suomessa.

Kyselyn perusteella paras yrittäjyysilmapiiri on viimevuotiseen tapaan Liedossa. Kärkiviisikon muodostavat Lieto, Naantali, Kaarina, Paimio ja Salo. Kunnan ja yritysten välisen yhteistyön arvioinnissa Lieto sijoittui toiseksi parhaaksi. Naantali vei tässä kategoriassa ykköspaikan.

Maakuntaennusteen e-julkaisu:
https://www.e-julkaisu.fi/varsinais-suomen-maakuntaennuste-2022/#pid=1

Vuonna 2022 Leader Varsin Hyvällä on jaettavanaan 338 000 euroa maaseudun kehittämiseen Kaarinan, Liedon, Maskun, Naantalin Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon, Sauvon, Taivassalon ja Turun maaseutualueille.

Leader Varsin Hyvä myöntää yritystukia pääsääntöisesti sellaisille hankkeille, joissa kokonaiskustannusarvio jää alle 100 000 euroa. Sitä suurempiin hankkeisiin voi hakea maaseuturahaston tukea Ely-keskuksesta.

Yrityksille on tarjolla monenlaista tukea: perustamistukea, investointitukea ja kokeilutukea uusille ideoille. Leader-tuella voi toteuttaa myös investoinnin toteutettavuustutkimuksen. Lisäksi tarjolla on tukea yritysten yhteistyöhankkeille. Yhteistyö kannattaa, sillä yritysryhmähankkeeseen myönnettävä tuki voi olla jopa 75 % kun taas esimerkiksi yhden yrityksen investointiin myönnettävä tuki on pääsääntöisesti 20 %.

Leader Varsin Hyvän yritystukien kanssa auttaa toiminnanjohtaja Pia Poikonen, 050 338 3867
pia.poikonen@varsinhyva.fi

https://www.varsinhyva.fi