Yrittäminen

Tilaa Liedon yrityspalveluiden uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!

Tilaan uutiskirjeen

Ajankohtaista

Vuonna 2022 Leader Varsin Hyvällä on jaettavanaan 338 000 euroa maaseudun kehittämiseen Kaarinan, Liedon, Maskun, Naantalin Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon, Sauvon, Taivassalon ja Turun maaseutualueille.

Leader Varsin Hyvä myöntää yritystukia pääsääntöisesti sellaisille hankkeille, joissa kokonaiskustannusarvio jää alle 100 000 euroa. Sitä suurempiin hankkeisiin voi hakea maaseuturahaston tukea Ely-keskuksesta.

Yrityksille on tarjolla monenlaista tukea: perustamistukea, investointitukea ja kokeilutukea uusille ideoille. Leader-tuella voi toteuttaa myös investoinnin toteutettavuustutkimuksen. Lisäksi tarjolla on tukea yritysten yhteistyöhankkeille. Yhteistyö kannattaa, sillä yritysryhmähankkeeseen myönnettävä tuki voi olla jopa 75 % kun taas esimerkiksi yhden yrityksen investointiin myönnettävä tuki on pääsääntöisesti 20 %.

Leader Varsin Hyvän yritystukien kanssa auttaa toiminnanjohtaja Pia Poikonen, 050 338 3867
pia.poikonen@varsinhyva.fi

https://www.varsinhyva.fi


Vuoden 2022 Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen pohjana oleva kysely toteutettiin viime vuoden marraskuussa Varsinais-Suomen Yrittäjien jäsenille. Tuore kyselytutkimus kertoo mm. seuraavaa:

-Yrittäjien talousodotukset ovat tulleet rakettimaisesti ylöspäin viime vuodesta.

-Vaikka koronatilanteen aiheuttama epävarmuus jatkuu, näyttää siltä että varsinaissuomalaiset yrittäjät uskovat viime vuodeksi ennakoitujen huonojen aikojen olevan ohi.

-Yrittäjät ennakoivat erityisesti uusien työpaikkojen määrän kasvavan. Henkilöstömäärän kasvuodotukset ovat toiseksi korkeimmat koko Maakuntaennusteen historian aikana.

-Varsinais-Suomen yrittäjyysilmapiiri on aavistuksen korkeammalla kuin viime vuonna. Seutukuntien vertailussa yrittäjyysilmapiiriarviot ovat nousseet muissa seutukunnissa paitsi Loimaan seudulla ja Vakka-Suomessa.

Kyselyn perusteella paras yrittäjyysilmapiiri on viimevuotiseen tapaan Liedossa. Kärkiviisikon muodostavat Lieto, Naantali, Kaarina, Paimio ja Salo. Kunnan ja yritysten välisen yhteistyön arvioinnissa Lieto sijoittui toiseksi parhaaksi. Naantali vei tässä kategoriassa ykköspaikan.

Maakuntaennusteen e-julkaisu:
https://www.e-julkaisu.fi/varsinais-suomen-maakuntaennuste-2022/#pid=1