Liedon kaupungin kesätyöt

Lieto järjestää kesätyöpaikkoja nuorille kaupungin eri työyksiköissä. Kaupungin kesätyöt on tarkoitettu erityisesti  nuorille, joilla ei vielä ole työkokemusta. Hakemukset tulee jättää Kuntarekry.fi-palvelun kautta. 

Liedon järjestämän kesätyöpaikan voi saada nuori, joka asuu Liedossa, on syntynyt 2004–2007 ja joka ei ole ollut Liedon kaupungin kesätöissä vuonna 2022.

Kesätyöt kaupungilla ovat kuukauden mittaisia (5.6.–30.6. & 3.7.–28.7.) ja viikkotyöaika on 30 h/vk.

Kesätyöt olivat haettavissa Kuntarekry.fi-sivuston kautta 27.2.–12.3. 

Kesätyöpaikat ovat jaettu tämän kesän osalta. Kiitos kaikille hakijoille!

Siivous ja puhtaanapito, 29 paikkaa: Peruspesutehtäviä, kuten ikkunoiden, kalusteiden, seinien sekä märkätilojen pesua.

Kunnossapito/kiinteistönhoito, 4 paikkaa: Maalaustöitä sekä pieniä timpurin ja kiinteistönhoidon töitä.

Lastenhoito, 9 paikkaa: Työt sisältävät mm. henkilökunnan avustamista ohjeiden mukaan (esim. siirtymisissä, lasten pukeutumisessa ja ruokailussa avustaminen, pienet puhdetyöt, kopioinnit, silppuamiset yms.), ulkona lasten kanssa pelaaminen/leikkiminen.

Viheralueiden hoito, 10 paikkaa: Viheralueiden hoitoa ja puhtaanapitoa, esim. rikkakasvien kitkentä, roskien keräys, kesäkukkien hoito, kasvien istutustyö.

Kierrätyskeskus Kisälli, 2 paikkaa: Kierrätyskeskus Kisällissä pääset tutustumaan sähkölaitteiden kierrätykseen. Sähkölaitepurussa purat osiin erilaisia sähkölaitteita tietokoneista valaisimiin. Lisäksi olet vastaanottamassa sähkölaitteita asiakkailta, punnitset ne ja kirjaat Access-pohjaiseen järjestelmään.

Lasten kesän leiri- ja liikuntatoiminta, apuohjaajan tehtävät, 4 paikkaa: Vapaa-aikapalvelut valitsevat erikseen haastatteluun muutamia hakijoita, jotka haluavat nimenomaan lasten leiri- ja liikuntatoimintaan.

Kesäsomettaja vapaa-aikapalveluihin, 1 paikka: Kesäsomettaja suunnittelee ja luo monipuolisesti sisältöjä sosiaaliseen mediaan (pääsääntöisesti Instagramiin) nuorisotyöntekijän ohjauksessa. Hän osallistuu lasten ja nuorten kesäajan palveluihin, esim. leireihin ja tapahtumiin, yhtenä työntekijänä. Hän tekee niistä julkaisuja ja päivittää nuorisopalveluiden sosiaalisen median kanavia. Kesäsomettaja pääsee tutustumaan erilaisiin sisällöntuoton tapoihin. Hän oppii huomioimaan sosiaalisen median käytön eettisiä näkökulmia ja ohjeistuksia. Työ on luovaa ja työntekijä pääsee ideoimaan ja toteuttamaan oman näköistään sisältöä.

Liedon Vanhalinna, 6 paikkaa: Vanhalinnan museon avoinnapito, museokaupan tuotteiden ja museon pääsylippujen myynti, opastukset sekä asiakastilojen siistiminen.

Nautelankosken museo, 9 paikkaa ja Tarvasjoen museo, 1 paikka: Kesätyö on pääasiassa asiakaspalvelua. Kesäoppaat huolehtivat museon toiminnasta. He opastavat yksittäiskävijöitä museon näyttelyissä sekä hoitavat museokauppaa ja kahviota. Kahvion ja kaupan hoitoon kuuluvat myynnin lisäksi tuotteiden valmistaminen, tiskaus ja siivous sekä kassan laskeminen. Lisäksi kesätyöntekijöiden tehtäviä ovat tarvittaessa puutarhatyöt, yleisestä siisteydestä huolehtiminen niin sisällä kuin pihapiirissäkin sekä muut museon toimintaan liittyvät työt.

Zoolandia, 6–12 paikkaa:

Laitevalvonta = opastaa asiakkaita ja toimii laitevalvojana
Kahvila = valmistaa ja myy kahvilatuotteita, kassa
Ravintola = Lounaslinjaston huolehtimista, kassa
Lipunmyynti = Lipunmyyjä ja infopisteen hoitaja, kassa
Eläintenhoito = vaaditaan eläinalan koulutusta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin:

Etsivä nuorisotyöntekijä
Kotaniemi Matias
0504399822
matias.kotaniemi@lieto.fi

Työllistä itsesi kesäyrittäjyystuen avulla

Jäitkö ilman kesätyöpaikkaa? Hae kesäyrittäjyystukea!

Kesäyrittäjyystuki kannustaa nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi. Lue lisää tuesta alla olevasta linkistä:

Kaupunki myöntää kesätyötukea yrityksille

Liedon kaupunki myöntää tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle. Nuoren tulee hankkia itse kesätyöpaikka. Kesätyöpaikka voi sijaita myös Liedon ulkopuolella. Tuki on suuruudeltaan 350 euroa ja se maksetaan yritykselle aina jälkikäteen.

Nuoren on mahdollista saada joko kaupungin kesätyöpaikka tai kesätyötukipaikka, ei molempia. Kesätyötuesta voit lukea lisää alla olevasta linkistä: