Kesätyöt

Katso yleisesittelyvideo kunnan kesätöistä

Liedon kunta järjestää kesätyöpaikkoja nuorille kunnan eri työyksiköissä. Kunnan kesätyöpaikkoja suositellaan nuorille, jotka ovat vielä työkokemusta vailla.

Kesätyöt olivat haussa 21.2.-6.3. Hakeneille ilmoitetaan valinnoista viikolla 12.

  • Kesätyötä voi hakea 2003-2006 syntynyt lietolainen nuori.
  • Kunnan kesätyöpaikkoihin palkataan nuoria, jotka eivät kesällä 2021 saaneet kunnalta kesätyöpaikkaa tai kesätyötukea.
  • Kesätyöjaksot ovat kuukauden mittaisia
  • Viikkotyöaika on 30h/vk.

Suurin osa kesätyöntekijöistä valitaan arvonnan kautta. Joihinkin tehtäviin järjestetään erillishaastattelut. Lisäksi sosiaali-ja terveyspalveluiden yksiköissä kesätöitä tekeviltä vaaditaan tartuntatautilain 48§ mukainen Kanta-palveluista tulostettu koronapassi tai muu vastaava selvitys, josta käy ilmi, että kesätyöntekijällä on suoja covid-19-tautia vastaan. Lisätietoa: Thl.fi

Arvontamenettely: Arvonta suoritetaan aloittain. Hakemuksessa voi valita mistä alasta/aloista on kiinnostunut ja näin vaikuttaa itse moneenko arvontaan osallistuu.

Kunta työllistää nuoria kesätöihin

Haku on auki Kuntarekryssä 21.2.-6.3. 

Kesätyöpaikkojen arvonta suoritetaan: 22.3.

Kesätyöinfo paikan saaneille: 2.5. klo 17:00 kunnantalon valtuustosalissa

Tähdellä merkityissä * aloissa on yksiköitä, joissa kesätöitä tekeviltä vaaditaan tartuntatautilain 48§ mukainen Kanta-palveluista tulostettu koronapassi tai muu vastaava selvitys, josta käy ilmi, että kesätyöntekijällä on suoja covid-19-tautia vastaan.

* Ikäihmisten hoiva ja huolenpito sekä työ toimintakeskuksessa (15 työpaikkaa): Asukkaiden kanssa viriketoimintaa eli ulkoilua, pelaamista, lukemista, keskustelua ja musiikin kuuntelua yms. Lisäksi pieniä keittiö- tai siistimistehtäviä. Toimintakeskus: Siivoustöitä sekä avustavia asiakastehtäviä aikuisten ja lasten kanssa, kuten retkellä mukana olemista.

* Keittiötehtävät (7 työpaikkaa): Keittön aputyöt, pöydän kattaminen, voileipien tekeminen, kahvin keittäminen, astianpesukoneen täyttö/tyhjennys, pöytien pyyhkiminen, roskien vienti.

* Pääterveysaseman fysioterapiayksikkö (1 työpaikka): Apuvälinelainaamon apulaisen tehtävät mm. apuvälineiden pienkorjaukset, varaston siivousta ja järjestelyä, apuvälinelainaamon fysioterapeutin ja mahdollisesti kiinteistöhoitajan työparina toimiminen.

* Siivous (24 työpaikkaa): Ylläpito- ja perussiivoustyötä siivoojan opastuksella. Työ voi sisältää mm. ikkunanpesua, kalusteiden puhdistusta ja päiväkodeissa esim. lelujen puhdistusta.

Lastenhoito (8 työpaikkaa): Lasten kanssa leikkimistä ja pelaamista sisällä ja ulkona. Metsäretkille osallistumista, lelujen pesua, lakanoiden vaihtoa yms. päiväkotityöhön liittyviä tehtäviä.

Puistotyö ja kiinteistöhoito (8 työpaikkaa): Viheralueiden hoito ja kunnossapitötyöt esim. kitkentä, kesäkukkien hoito, puhtaanapitotyöt. Kiinteistönhoidon tehtäviin kuuluu nurmikon leikkausta, roskien keräämistä, rakennuksien ja ulkokalusteiden maalausta, kirvesmiehen avustavat tehtävät. Kiinteistöhoidon tehtävien hoitaminen edellyttää oman kulkuvälineen käyttöä.

Zoolandia (9 työpaikkaa): Kaikki pisteemme ovat asiakaspalvelua, kuten: laitevalvonta, kahvila, ravintola, lipunmyynti, huolto.

Nautelankosken museo, Tarvasjoen kotiseutumuseo (9 työpaikkaa): Kesätyö Nautelankosken ja Tarvasjoen museossa on pääasiassa asiakaspalvelua. Kesäoppaat huolehtivat museon toiminnasta. He opastavat yksittäiskävijöitä museon näyttelyissä sekä hoitavat museokauppaa ja kahviota. Kahvion ja kaupan hoitoon kuuluvat myynnin lisäksi tuotteiden valmistaminen, tiskaus ja siivous sekä kassasta huolehtiminen. Kesätyöntekijöiden tehtäviä ovat tarvittaessa myös puutarhatyöt, yleisestä siisteydestä huolehtiminen niin sisällä kuin pihapiirissäkin sekä muut museon toimintaan liittyvät työt.

Liedon Vanhalinna (6 työpaikkaa): Vanhalinnan museon avoinnapito, museokaupan tuotteiden ja museon pääsylippujen myynti, opastukset sekä asiakastilojen siistiminen.

Liedon kunnan vapaa-aikapalvelut (4 työpaikkaa): Lasten liikuntaleiritoiminta, leirin ohjaajan tehtävät.

Ota yhteyttä

Etsivä nuorisotyöntekijä
Kotaniemi Matias
0504399822
matias.kotaniemi@lieto.fi

Sanna
0504409884
Etsivä nuorisotyöntekijä

Kunta myöntää kesätyötukea yrityksille

Liedon kunta myöntää tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle. Nuoren tulee hankkia itse kesätyöpaikka. Kesätyöpaikka voi sijaita myös Liedon ulkopuolella. Tuki on suuruudeltaan 350 euroa ja se maksetaan yritykselle aina jälkikäteen.

Nuoren on mahdollista saada joko kunnan kesätyöpaikka tai kesätyötukipaikka, ei molempia.