Kesätyöt

Liedon kaupunki järjestää kesätyöpaikkoja nuorille kaupungin eri työyksiköissä. Kaupungin kesätöitä suositellaan erityisesti  nuorille, joilla ei vielä ole työkokemusta.  Hakemukset tulee jättää Kuntarekry.fi -palvelun kautta. 

Liedon kaupungin kesätyöpaikan voi saada nuori, joka asuu Liedossa, on syntynyt 2004-2007 ja joka ei ole ollut Liedon kaupungin kesätöissä vuonna 2022.

Kesätöihin voi päästä arvonnan tai haastattelun kautta. Arvonnan kautta saatavia töitä on tarjolla esimerkiksi lastenhoidossa, viheralueiden hoidossa, kiinteistönhoidossa sekä siivous- ja puhtaanapidossa.  Muutama arvottava kesätyöpaikka jaetaan sosiaalisin perustein, sosiaalityön suosituksesta. Voit hakea kesätöitä useammalta alalta. Katso tarkemmat kuvaukset tarjolla olevista tehtävistä alhaalta.

Kesätyöt kaupungilla ovat kuukauden mittaisia (5.6.-30.6. & 3.7.-28.7.) ja viikkotyöaika on 30h/vk.

Kesätyöt olivat haettavissa Kuntarekry.fi-sivuston kautta 27.2.-12.3. 

Kaupungin kesätyöpaikkahaun aikataulu:

27.2.–12.3. – Täytä hakemus Kuntarekry.fi-sivustolla

13.3.–26.3. – Kesätyöntekijöiden haastattelut 

Vk 13 –  Kaupungin kesätyöpaikkojen arvonta Arvonta ja tiedot valinnoista aiemmasta tiedosta poiketen vasta huhtikuun puolivälin jälkeen.

11.5. – Kesätyöinfo valituille kaupungintalolla

Video: Yleisesittely kaupungin kesätöistä

Siivous- ja puhtaanapito, 29 paikkaa: Peruspesu tehtäviä: Ikkunoiden-, kalusteiden-, seinien- sekä märkätilojen pesua.

Kunnossapito/ kiinteistönhoito, 4 paikkaa: Maalaustöitä, sekä pieniä timpurin ja kiinteistöhoidon töitä.

Lastenhoito, 9 paikkaa: Työt sisältävät mm. avustustyötä henkilökunnan kanssa ohjeiden mukaan (esim. siirtymissä auttaminen, lasten pukeutumisessa avustaminen, ruokailussa avustaminen, pienet puhdetyöt, kopioinnit, silppuamiset yms.) Ulkoilussa lasten kanssa pelaaminen/leikkiminen.

Viheralueiden hoito, 10 paikkaa: Viheralueiden hoitoa ja puhtaanapitoa esim. rikkakasvien kitkentä, roskien keräys, kesäkukkien hoito, kasvien istutustyö.

Kierrätyskeskus Kisälli, 2 paikkaa: Kierrätyskeskus Kisällissä pääset osaksi sähkölaitteiden kierrätystä. Sähkölaitepurussa purat osiin erilaisia sähkölaitteita tietokoneista valaisimiin. Lisäksi olet vastaanottamassa sähkölaitteita asiakkailta, punnitset ne ja kirjaat Access-pohjaiseen järjestelmään.

Lasten kesän leiri- ja liikuntatoiminta, apuohjaajan tehtävät, 4 paikkaa: Vapaa-aikapalvelut valitsevat erikseen haastatteluun muutamia hakijoita, jotka haluavat nimenomaan lasten leiri- ja liikuntatoimintaan.

Kesäsomettaja vapaa-aikapalveluihin, 1 paikka: Kesäsomettaja suunnittelee ja luo monipuolisesti sisältöjä sosiaaliseen mediaan (pääsääntöisesti Instagramiin) nuorisotyöntekijän ohjauksessa. Hän osallistuu lasten ja nuorten kesäajan palveluihin esim. leireihin ja tapahtumiin yhtenä työntekijänä. Hän tekee niistä julkaisuja ja päivittää nuorisopalveluiden sosiaalisen median kanavia. Kesäsomettaja pääsee tutustumaan erilaisiin sisällöntuoton tapoihin. Hän oppii huomioimaan sosiaalisen median käytön eettisiä näkökulmia ja ohjeistuksia. Työ on luovaa ja työntekijä pääsee ideoimaan ja toteuttamaan oman näköistään sisältöä.

Liedon Vanhalinna, 6 paikkaa: Vanhalinnan museon avoinnapito, museokaupan tuotteiden ja museon pääsylippujen myynti, opastukset sekä asiakastilojen siistiminen.

Nautelankosken museo, 9 paikkaa ja Tarvasjoen museo, 1 paikka: Kesätyö on pääasiassa asiakaspalvelua. Kesäoppaat huolehtivat museon toiminnasta. He opastavat yksittäiskävijöitä museon näyttelyissä sekä hoitavat museokauppaa ja kahviota. Kahvion ja kaupan hoitoon kuuluvat myynnin lisäksi tuotteiden valmistaminen, tiskaus ja siivous sekä kassan laskeminen. Lisäksi kesätyöntekijöiden tehtäviä ovat tarvittaessa puutarhatyöt, yleisestä siisteydestä huolehtiminen niin sisällä kuin pihapiirissäkin sekä muut museon toimintaan liittyvät työt.

Zoolandia, 6-12 paikkaa:

Laitevalvonta = opastaa asiakkaita ja toimii laitevalvojana
Kahvila = valmistaa ja myy kahvilatuotteita, kassa
Ravintola = Lounaslinjaston huolehtimista, kassa
Lipunmyynti = Lipunmyyjä ja infopisteen hoitaja, kassa
Eläintenhoito = vaaditaan eläinalan koulutusta.

Ota yhteyttä

Sanna
0504409884
Etsivä nuorisotyöntekijä

Matias
0504399822
Etsivä nuorisotyöntekijä
matias.kotaniemi@lieto.fi

Kaupunki myöntää kesätyötukea yrityksille

Liedon kaupunki myöntää tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle. Nuoren tulee hankkia itse kesätyöpaikka. Kesätyöpaikka voi sijaita myös Liedon ulkopuolella. Tuki on suuruudeltaan 350 euroa ja se maksetaan yritykselle aina jälkikäteen.

Nuoren on mahdollista saada joko kaupungin kesätyöpaikka tai kesätyötukipaikka, ei molempia.