Nuorisotilat

Nuorisotilojen avoin toiminta toivottaa nuoret tervetulleiksi viettämään vapaa-aikaa yhdessäolon ja mukavan tekemisen parissa turvallisessa ympäristössä. Tarjolla on maksutonta tekemistä biljardista askarteluun sekä pelikonsoleista lautapeleihin. Nuorisotilat ovat päihteettömiä ajanviettopaikkoja, joissa on aina paikalla nuorisotyön ammattilaisia.

Voit tulla mille nuokkarille tahansa. Jos jokin asia painaa mieltä tai haluat muuten vain jutella, olemme paikalla sinua varten.

Osoite: Kirkkotie 11, 21420 Lieto

Avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin
– Junnu-nuokkari (5.-6. luokkalaiset): klo 14.30-16.00

Avoinna maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin
– Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret: klo 17.00-20.00

City-nuokkari auki joka kuukauden ensimmäinen perjantai (8.9., 6.10., 3.11., 1.12.)
– Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret: klo 18.00-22.00

Osoite: Pahkalaukkaantie 1, 21350 Ilmarinen

Avoinna torstaisin
– Junnu-nuokkari (5.-6. luokkalaiset): klo 14.30-16.00
– Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret: klo 17.00-20.00

Ilmaristen nuokkari auki joka kuukauden ensimmäinen perjantai (8.9., 6.10., 3.11., 1.12.)
– Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret: klo 18.00-22.00

Osoite: Hämeen Härkätie 753, 21450 Tarvasjoki

Avoinna keskiviikkoisin
– Junnu-nuokkari (5.-6. luokkalaiset): klo 14.30-16.00
– Yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret: klo 17.00-20.00

1. Nuorisotila ja sen piha-alue on savuton ja päihteetön. Kaikenlaiset tupakka- ja nikotiinituotteet ja päihteet ovat kiellettyjä. Myös sähkötupakan (nikotiinilla tai ilman) käyttö on kielletty. Kielto koskee kaikenikäisiä asiakkaita.

2. Nuorisotilalla tai sen piha-alueella ei saa nauttia energiajuomia.

3. Nuorisotilassa puhallutetaan ajoittain kaikki asiakkaat, myös ilman epäilyä päihteiden käytöstä. Henkilökunnan pyytäessä asiakkaan on puhallettava alkometriin tai poistuttava alueelta.

4. Päihtyneestä alaikäisestä (tai epäilystä) ilmoitetaan huoltajalle ja tehdään aina lastensuojelutarpeen selvityspyyntö sosiaaliviranomaiselle sekä ryhdytään tarvittaessa muihin toimenpiteisiin.

5. Nuorisotilassa tai sen piha-alueella ei saa välittää tupakkatuotteita tai muita päihteitä. Väärinkäytöksistä ilmoitetaan alaikäisen huoltajalle ja tehdään rikosilmoitus poliisille.

6. Henkilökunnalla on ilmoitusvelvollisuus asiakkaasta, jonka epäillään syyllistyneen tai joka on syyllistynyt rikolliseen tekoon tai rikokseen.

7. Henkilökunnalla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus asiakkaasta, jonka hoidossa ja huolenpidossa havaitaan tai epäillään puutteita, ongelmia tai kehitystä vaarantavia seikkoja tai jonka oma käyttäytyminen edellyttää lastensuojelutarpeen selvittämistä.

8. Nuorisotilassa käyttäydytään, ja harjoitellaan käyttäytymään, toista ihmistä kunnioittavasti. Kiusaaminen ja syrjiminen on kielletty.

9. Nuorisotilan naapureita, heidän piha-alueitaan ja omaisuuttaan on ehdottomasti kunnioitettava. Naapureiden pihoilla ei saa käydä eikä viettää aikaa.

10. Henkilökunnan antamia huomautuksia ja ohjeita tulee noudattaa. Tottelematon asiakas voidaan ohjata lyhyelle rauhoittumistauolle tai pyytää poistumaan nuorisotilasta loppuillaksi. Tapauskohtaisesti voidaan asiakkaalle asettaa myös pidempi tauko nuorisotilan toiminnasta.

11. Nuorisotilan pelejä, pelivälineitä, laitteita ja muuta irtaimistoa käytetään asiallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Väärinkäytöksistä tai huolimattomuudesta johtuvat rikkoutumiset asiakas tai hänen huoltajansa korvaa tai mahdollisuuksien mukaan korjaa. Toimintatapaa noudatetaan pääasiassa myös asiakkaan rikkoessa vahingossa nuorisotilan omaisuutta.

12. Asiakasta vastuutetaan pääsääntöisesti itse kertomaan huoltajalleen nuorisotilan toiminnassa mahdollisesti ilmenneistä ongelmista esim. nuoren omasta käytöksestä tai omaisuuden rikkoutumisesta johtuen. Suositus on, että huoltaja ottaa sen jälkeen henkilökuntaan yhteyttä mahdollisia lisäselvityksiä varten.

13. Toisten asiakkaiden ja henkilökunnan omaisuutta on kunnioitettava eikä toiselle kuuluvaa saa ottaa, lainata tai käyttää luvatta eikä varastaa.

14. Asiakkaalla on yleisten oikeuksiensa lisäksi yleiset velvollisuudet. Asiakkaalla on oikeus viihtyisään ja turvalliseen vapaa-ajanviettoon nuorisotilassa ja sen piha-alueella. Asiakkaan velvollisuus on omalla toiminnallaan ja käyttäytymisellään edesauttaa ja turvata viihtyvyyden ja turvallisuuden toteutuminen.

15. Näitä toimintatapoja ja sääntöjä sovelletaan kaikessa Liedon nuorisopalveluiden toiminnassa riippumatta sijainnista.

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena nuokkareilla?
Vapaaehtoiset toimivat nuorisotyöntekijöiden apuna nuokkari-illoissa Ilmaristen nuokkarilla ja City-nuokkarilla perjantai-iltaisin klo 18–22 (8.9., 6.10., 3.11. ja 1.12.). Vapaaehtoistyöstä ei makseta korvausta.
Ilmoita kiinnostuksestasi vapaaehtoistoimintaa kohtaan soittamalla tai laittamalla sähköpostia.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Marjaana Tamminen
Vapaa-aikapalveluiden vastaava
050 5690 952
marjaana.tamminen@lieto.fi

Emilia Tiistola
Nuorisotyöntekijä
040 1589 007
emilia.tiistola@lieto.fi