Yksityistiet

Yksityistieasiat

Yksityistieasioissa kunta antaa neuvonta- ja ohjauspalveluja, esimerkiksi perusparannus- ja kunnossapitoavustuksiin, yksityisteiden hoitoon sekä muihin yksityistieasioihin liittyen.
Varaathan ajan tapaamiseen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Liedon kaupunki myöntää yksityisteille kunnossapitoavustusta. Yksityisteiden tienpidon avustusmäärärahaa haetaan vuosittain (Yksityistieavustukset ).
Kaupungin avustuksen maksatus tapahtuu kerran vuodessa kesäkaudella (kesä-elokuu välisenä aikana) tiekunnan pankkitilille.

Yksityistieavustukset

Kunnanavustukset ovat haettavissa vuosittain. Vuonna 2023 haku päättyy 30.4.
Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä.

Kunnanavustukset haetaan sähköisessä järjestelmässä osoitteessa lieto.tiekuntarekisteri.fi

Kunnan avustuksen ehtona on, että tiekunnat keräävät yksikkömaksua osakkailta ja kuljetusmaksua muilta vakituisilta tien käyttäjiltä. Yksityistien perusparannukseen avustusta haetaan kunnossapitoavustuksen yhteydessä. Hakemukseen tulee liittää hankkeen suunnitelma, kustannusarvio, rahoitussuunnitelma sekä tarvittavat lausunnot ja luvat.

Tiehallinto jakaa ensisijaisesti valtionapukelpoisille yksityisteille perusparannusavustusta. Tien avustuskelpoisuudesta on säädetty yksityisitielain 93 §:ssä. Etusijalle asetetaan huonokuntoiset sillat ja rummut, routavauriot, liikenneturvallisuuskohteet ja tien kantavuuden parantaminen.

Lisätietoja yksityisteiden valtionavustusasioissa antaa liikenteen asiakaspalvelu
puh: 0295 020 603 (pvp/mpm)
sähköposti: liikenteen.asiakaspalvelu(a)ely-keskus.fi.

Lisätietoa ja neuvontaa

Varaathan ajan tapaamiseen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Infrapalvelupäällikkö
Rekola Mira
040 192 8647
mira.rekola@lieto.fi