Tiedote 22.2.2021

Liedon kunnan matkailusivusto on avautunut osoitteessa visitlieto.fi

Visit Lieto -sivusto palvelee niin matkailijoita ja vierailijoita läheltä ja kauempaa kuin paikallisia asukkaitakin.

Sivusto kokoaa Liedon aktiviteetit, majoituspaikat, lounaspaikat, tapahtumatilat ja retkikohteet. Se vastaa nopeasti vapaa-ajan tekemistä etsivän kysymykseen: ”Mitä tekisin?” Sivusto tarjoaa inspiraatiota ja sieltä löytyvät alueen tapahtumat ja suosittelut päiväretkelle. Mukana ovat myös kulttuurikohteet ja nähtävyydet sekä luontopolut ja muut ulkoilupaikat.

Matkailusivuston on tarkoitus tehdä Liedon matkailu- ja vapaa-ajan palveluita näkyvämmäksi ja tunnetummaksi sekä ohjata myös paikallista väestöä seudun matkailutarjonnan pariin. Toteutus kuntasivustoon yhdistettynä palvelee parhaiten myös oman kunnan asukkaita, joille matkailusivustoilla olisi monesti arvokasta sisältöä, mutta jotka eivät välttämättä päädy erilliselle sivustolle. Näin tavoitetaan kaikki tärkeimmät kohderyhmät.

Koska sivustolle on koottu kokous- ja juhlatiloja tarjoavat yritykset ja toimijat sekä mm. yhdistysten tuottamia retkiä ja opastuksia, tukee se myös toimijoiden keskinäistä verkostoitumista: Nyt tilaisuuksia ja tapahtumia tuottavat, uusia kumppaneita etsivät tai uusia omatoimipaketteja suunnittelevat toimijat löytävät toisensa aiempaa helpommin.

Kaikki Liedossa toimivat yritykset, jotka tarjoavat matkailullisia aktiviteetteja, ruokailu- tai majoituspalveluita jne., voivat ilmoittaa oman kohteensa tiedot sivustolle ottamalla yhteyttä tiedotussihteeri Eija Karekseen eija.kares@lieto.fi

Kohdekorttien lisäksi visitlieto.fi-sivustolta löytyy ainutlaatuinen elämyksellinen 360°-virtuaalikierros kohteesta kohteeseen. Moniaistillinen 3D-matka on mahdollista tehdä VR-lasein tai tutustua kohteisiin oman tietokoneen tai älylaitteen ruudulta. Videoiden ja äänimaisemien myötä virtuaalimatkailija pääsee aivan kuin itsekin melomaan Aurajoella tai pyöräilemään maastoradalla.

Sivusto on rakennettu osana Liedon kunnan matkailunkehittämishanketta, johon Leader Varsin Hyvä ja Jokivarsikumppanit ovat myöntäneet rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ajalle 3/2019-4/2021.

Lieto – parasta sellaisenaan

visitlieto.fi
Seuraathan! Instagram @visitlieto