Vanhemmuuden viikolla järjestetään kolme etäluentoa vanhemmuuden tueksi.

Onnellinen vanhemmuus – Vanhempien voimavarojen teemailta

Luennoitsijana toimii Tiia Trogen. Luennon voi katsoa Liedon kaupungin Youtube-kanavalla maanantaina 24.4. klo 18:00-19:30. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa vielä kahden viikon ajan luennon jälkeen.

Linkki luennolle https://youtube.com/live/yLIB1_NHVEQ

Miten huolehdin omista voimavaraoista ja jaksamisesta arjen pyörityksessä? Mistä saan voimaa ja iloa perhe-elämän keskellä? Mitä on aikuisen positiivinen kasvu ja kehittyminen? Tässä teemaillassa käydään läpi vanhempien roolia, vanhemmuuden vaatimuksia ja omista voimavaroista huolehtimista. Opetellaan, kuinka huolehtia omasta jaksamisesta, miten ottaa omat luonteenvahvuuden käyttöön vanhemmuudessa ja keskitytään tarvittaviin vanhemmuuden taitoihin.

Nuorten jaksamisen ja hyvinvoinnin tukeminen

Luennoitsijana toimii Liisa Huhta. Luennon voi katsoa Liedon kaupunginn YouTube-kanavalla tiistaina 25.4. klo 18:00-19:30. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa vielä kahden viikon ajan luennon jälkeen.

Linkki luennolle https://youtube.com/live/wLvaL8qo3NQ

Luennolla Liisa Huhta kertoo nuorten oireilusta, avaa syitä kuormittuneisuuden taustalla, sekä pohtii, millaisin keinoin vanhemmat voisivat tukea nuoriaan. Pääkohderyhmänä luennolla ovat toisen asteen opiskelijat ja heidän vanhempansa.

Päihteet ja nuoret- ajankohtaista tietoa sekä tukea päihteistä keskusteluun

Luennoitsijana toimii Anu Rautama. Luento on näytetään Liedon kaupungin Youtube-kanavalla keskiviikkona 26.4. klo 18:00-19:30. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa vielä kahden viikon ajan luennon jälkeen.

Linkki luennolle https://youtube.com/live/_qny7wvZ49M

13-18 -vuotiaiden nuorten vanhemmille suunnattu tilaisuus tarjoaa aluekohtaista tietoa nuorten päihteidenkäytön tilanteesta ja ajankohtaisia faktoja päihteistä. Lisäksi illasta saa käytännönläheisiä keinoja siihen, miten nuoren kanssa voi keskustella päihteistä.

Vanhemmuuden viikon luentosarjan järjestävät yhteistyössä Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Raision ja Ruskon nuorisopalvelut.