Esiopetukseen ilmoittautuminen

Vuonna 2018 syntyneiden lasten esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu ajalla 29.1. – 11.2.2024.

Liedossa esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisen Cgi Vesa -järjestelmän kautta. Varhaiskasvatuksessa olevien lasten perheille lähetetään ohjeet ilmoittautumisesta Wilman kautta tai sähköpostilla.

Kuntaan muuttajien ja ulkopaikkakuntalaisten tulee olla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaajaan. Palveluohjaaja tekee huoltajan puolesta hakemuksen Cgi Vesa -järjestelmään, koska ulkopaikkakuntalaiset eivät toistaiseksi pääse kirjautumaan järjestelmään.

Esi- ja alkuopetuksen suunnitelmallisella yhteistyöllä tasoitetaan lapsen koulualoituksen kynnystä, mistä syystä lapsi tulee ilmoittaa tulevan lähikoulunsa yhteydessä toimivaan / koulun kanssa yhteistyötä tekevään esiopetukseen. Esiopetusryhmän minimikooksi varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta on määritellyt 13 lasta.

Huoltajan tulee valita lapsen esiopetushakemukseen ensisijainen toive ja lisäksi toissijainen toive lapsen esiopetuspaikaksi. Huoltajan esittämä toive ei kuitenkaan ole tae lapsen esiopetuspaikasta toivottuun esiopetusyksikköön, koska esiopetuspaikkoja on rajallinen määrä eri yksiköissä tai mikäli ryhmää ei voida muodostaa liian vähäisen lapsimäärän vuoksi.

Vesa-asioinnin ohje

  1. Uuden hakemuksen tekeminen aloitetaan Perhe- sivun dokumentit välilehdeltä Toiminnot-valikosta.
  2. Hakemus avataan täytettäväksi ”Uusi hakemus” -painikkeella.

Esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä on tehtävä myös esiopetusta täydentävä varhaiskasvatushakemus.

Wilma tiedotuskanavana esiopetuksessa

Esiopetuspaikkaan tutustumisesta tiedotetaan Wilman kautta touko-kesäkuun aikana. Mikäli et ole aiemmin käyttänyt Wilma-ohjelmaa, niin kirjautumisohjeet löytyvät Wilman etusivulta.

Koulukuljetuksen hakeminen

Esiopetuksessa olevilla lapsilla on oikeus maksuttomaan esiopetuskuljetukseen samoin perustein kuin perusopetuksessa. Maksuttoman kuljetuksen perusteena on yli kolmen kilometrin pituinen matka lapselle osoitettuun esiopetuspaikkaan.

Maksutonta esiopetuskuljetusta haetaan erikseen Wilman kautta.

Kuntaan muuttavien lasten esiopetukseen ilmoittaminen

Kuntaan muuttajan tulee olla yhteydessä palveluohjaajaan voidakseen ilmoittaa lapsensa esiopetukseen.

Palveluohjaaja
Helenius Reija
050 5690 919
reija.helenius@lieto.fi