Jätehuolto

Kiinteistöllä tulee olla yksi polttokelpoiselle jätteelle tarkoitettu jäteastia. Halutessaan voi hankkia neliloekroastian lajittelua helpottamaan. Jos lajittelu kiinteistöllä ei ole mahdollista, tulee lajiteltavat jätteet viedä kierrätyspisteisiin.

Kierrätyspisteet

Lajiteltavat jätteet tulee viedä yleisiin kierrätyspisteisiin, jos kiinteistöltä ei löydy niille tarkoitettuja astioita. Kaikki keräyspisteet löytyvät kierratys.info –sivustolta ja suurinta osaa niistä ylläpitää Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Jätteen keräys ja kuljetus

Kiinteistön haltija tekee talokohtaisen tyhjennyssopimuksen valitsemansa jätteenkuljettajan kanssa. Myös useamman kiinteistön yhteinen kimppa-astia on mahdollinen. Jäteastioiden tyhjennykset kannattaa aina kilpailuttaa.

Lisäksi on hyvä tutustua Lounais-Suomen jätehuoltomääräyksiin. Jätehuoltomääräykset säätävät esimerkiksi seuraavista asioista:

  • Tyhjennysvälit
  • Jäteastioiden määrä
  • Jäteastian sijoittaminen tontille

Jätehuoltomääräykset

Pientaloja ja taloyhtiöitä koskevat erilaiset määräykset. Lisäksi muilla kuin asuinkiinteistöillä on omat vaatimuksensa. Lounais-Suomen Jätehuollon sivuilta löytyy tietoa niin pientaloasujille kuin taloyhtiöille ja isännöitsijöille.

Lisätietoa tyhjennyksistä ja lajittelusta

Tyhjennyksien muutoksista voi olla yhteydessä kuljetusyhtiöön, jonka kanssa on solminut tyhjennyssopimuksen.

Muissa yleisissä tyhjennyksiin ja lajitteluun liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä Lounais-Suomen Jätehuollon asiakaspalveluun. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9-15.

p. 0200 47470 (pvm/mpm), asiakaspalvelu@lsjh.fi

Jätehuolto Liedossa

Kunnan tai kuntien yhdessä on lain mukaan järjestettävä asumis- ja yhdyskuntajätteen jätehuolto alueellaan. Liedossa kuntien lakisääteisistä tehtävistä vastaa Lounais-Suomen Jätehuolto, joka on 17 kunnan omistama yhtiö. Se vastaa esimerkiksi jätteen vastaanottopalveluista ja neuvonnasta. Jätehuoltomääräyksistä puolestaan päättää Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta.