Liedon Rotaryklubin, Liedon Yrittäjien sekä Liedon kunnan edustajista koottu raati jakoi viime keväänä ensimmäisen Vuoden ympäristöteko Liedossa -palkinnon. Kilpailu on avattu myös tänä vuonna. Yleisö voi ehdottaa palkittavaa 15. marraskuuta mennessä.

Kilpailu perustettiin viime vuonna, jolloin Liedon Rotaryklubi vietti 40-vuotisjuhliaan. Kilpailussa palkitaan sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä.

Palkinto myönnetään erityisestä tai merkittävästä ympäristöteosta Liedon kaupungin alueella

Palkinnon jakoperusteena ovat teon ympäristöhyödyt tai positiivinen ympäristöpainotteinen näkyminen. Palkinnon myöntämisessä ei pyritä alueelliseen, poliittiseen eikä toimialoittaiseen tasapainoon. Jakoperusteessa ei myöskään painoteta ikää, sukupuolta tai yhteiskunnallista näkemystä.

Vuoden 2021 kilpailussa henkilösarjan voitti Liedon Parman Huru-Ukot, jotka ovat jo neljäsvuosisadan ajan tehneet talkootyötä Parmaharjun alueella. Yrityssarjan parhaaksi arvioitiin Premium Pet Food, joka on panostanut energiatehokkuuteen. Raati myönsi kunniamaininnan postuumisti Tuomo Peltolalle, joka oli Härkätien ympäristönsuojeluyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja.

Hyvistä ympäristöteoista voi ilmoittaa 15. marraskuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen ymparistopalkinto.lieto@gmail.com

Valinnan vuoden 2022 Vuoden ympäristöteoista tekee Liedon Rotaryklubin, Liedon Yrittäjien sekä Liedon kaupungin edustajista koottu raati.