Tänä keväänä haastamme lietolaiset jo toistamiseen mukaan keräämään roskapusseja valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanja on käynnissä 15.4.– 5.6.2024 välisenä aikana.

Näihin siivoustalkoisiin on jo lupautunut mukaan jo 181 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä! Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kannustamme kaupunkilaisia osallistumaan kampanjaan ja kantamaan kortensa kekoon siistimmän ympäristön puolesta. Kampanjaan osallistuminen soveltuu erinomaisesti vaikkapa koululuokille, yhdistyksille ja paikallisille urheiluseuroille.

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kerää roskia omatoimisesti

  • Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi
  • Lähde ulos yksin tai porukalla
  • Kerää roskia ympäristöstä
  • Vie keräämäsi roskat suljetuissa pusseissa sekajätteeseen, joko omaan tai esim. kaupungin yleisten tilojen roska-astioihin
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä laskuriin Liedon kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  • Haasta kaverisi mukaan

Ryhmien osallistuminen siivoustalkoisiin

Merkitse ryhmän keräämien roskapussien määrä laskuriin Liedon kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia

Lisätietoja ryhmien osalta:

Kaupunginpuutarhuri
Toropainen Tarja
02 4873 300
infrapalvelut@lieto.fi

Jätesäkkejä ja roskapihtejä

Jätesäkkejä roskien keräämistä varten voi noutaa kaupungintalon Asiointipisteestä, Kirkkotie 13. Voit samalla kysyä myös roskapihtejä lainattavaksi. Niitä on muutamia kappaleita varattuna roskien kerääjille.

Piirretty roskapussin kuva. Teksti: MILJOONA ROSKAPUSSIA, YLE