Liedon kaupungin tuoreimman työhyvinvointikyselyn tulokset kertovat, että henkilöstön työhyvinvointi ja työtyytyväisyys ovat hyvällä tasolla. Työntekijöiden kokemukset työilmapiiristä ja luottamuksesta esihenkilöihin ovat myönteisiä, ja parannusta on tapahtunut merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana.

Kyselyyn vastanneista 82 % suosittelisi työpaikkaansa ystävälleen, mikä on 7,9 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä kyselyssä. Yli 70 % vastauksista oli kaikilla mitatuilla osa-alueilla positiivisia.

Positiivinen ilmapiiri ja selkeät tavoitteet

Työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja innostavaksi. Kyselyn mukaan:
• 86,4 % kokee itsensä varmaksi ja vahvaksi työssään
• 85,3 % on innostunut työstään
• 84,2 % tuntee tyydytystä syventyessään työtehtäviinsä

Myös työn tavoitteet ja toimintatavat ovat selkeitä. Työntekijät ovat hyvin selvillä työyksikkönsä tavoitteista (4,3 asteikolla 1–5) ja kokevat toimintatapojen olevan yhteisten pelisääntöjen mukaisia (4,0). Työssä viihtyvyyttä tukee hyväksi koettu työilmapiiri (4,3).
Kaupungin tarjoamat henkilöstöedut, kuten liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaedut sekä pitkät lomat, tukevat osaltaan työssä jaksamista. Työhyvinvointiin panostetaan monipuolisesti ja suunnitelmallisesti.

Työpaikkakiusaamiseen nollatoleranssi

Vaikka enemmistö työntekijöistä kokee työpaikkansa turvalliseksi, pieni osa vastaajista on kokenut tai havainnut kiusaamista. Liedon kaupungin henkilöstöpäällikkö Minna Kekarainen korostaa, että työnantaja puuttuu aina kiusaamistapauksiin:

– ”Työhyvinvointimme rakentuu turvalliselle ja toiset huomioon ottavalle työkäyttäytymiselle. Kaupungin johtoryhmä on linjannut nollatoleranssin työpaikkakiusaamiseen, ja koko henkilöstö koulutetaan tunnistamaan kiusaaminen sekä puuttumaan siihen,” Minna Kekarainen toteaa.

Johtamisen kehittäminen keskiössä

Henkilöstö kokee esihenkilöiden toiminnan oikeudenmukaiseksi ja luottamukselliseksi. ”Minun ja esihenkilöni välillä vallitsee luottamuksellinen ilmapiiri” -kysymys sai arvosanan 4,3 asteikolla 1–5. Myös esihenkilöiden puolueettomuus ja oikeudenmukaisuus arvioitiin korkealle (4,0).

Esihenkilöiden johtamistaitoja kehitetään jatkuvasti:
– ”Panostamme vahvasti esihenkilöiden johtamiskoulutukseen parantaaksemme johtamista ja tukeaksemme henkilöstöä entistä paremmin,” Minna Kekarainen kertoo.

Seuraamme työssä viihtyvyyttä aktiivisesti ja työhyvinvointikysely toteutetaan kahden vuoden välein Kevan työhyvinvointikyselyllä. Kysely mittaa työn sujumista työyhteisössä, työtehtäviä ja vastaajan voimavaroja, työhön liittyviä tuntemuksia, työnantajan toimintaa sekä vastaajan käsitystä työnantajasta.