Jo lähes 600 kansainvälistä opiskelijaa ja Turun seudun paikallista yhdistäneen kansainvälisen ystävätoiminnan syksyn 2022 kausi on alkamassa.

Turkulaisissa korkeakouluissa opiskelee ulkomaalaisia vaihto-, tutkinto- ja tohtoriopiskelijoita, joiden kontaktit paikallisiin jäävät usein vähäisiksi. Kansainvälisen ystävätoiminnan kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan suomalaiseen arkeen. Samalla Turun seudun asukkaille tarjoutuu mahdollisuus saada uusia ystäviä, kohentaa kielitaitoaan ja kansainvälistyä kotikaupungistaan lähtemättä!

Osallistujat jaetaan ilmoittautumislomakkeiden perusteella ystäväpareiksi tai pieniksi ystäväporukoiksi. Jos yksin mukaan lähteminen tuntuu jännittävältä, osallistua voi vaikka kaverin tai perheen kanssa. Kohtalainen englannin kielen taito riittää – sitä on myös helppo parantaa kansainvälisen ystävän kanssa!

Toivomme, että osallistujat sitoutuisivat vähintään kuukausittaisiin tapaamisiin. Yhteinen tekeminen ystävän kanssa voi olla mitä vain: lenkkeilyä, kahvittelua tai museoissa vierailua. Järjestämme lisäksi muutamia yhteisiä tapahtumia syksyn aikana ja tarjoamme sisäänpääsyn yhteen Turun museoista.

Toiminta alkaa avaustapaamisella, jossa ystäväparit tapaavat ensimmäistä kertaa. Tänä syksynä järjestämme kaksi erillistä tapaamista, 27. ja 28.9.2022, joista vain toiseen on tarkoitus osallistua. Syyskausi kestää syyskuun lopusta joulukuun loppuun.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä 15.9.2022 mennessä!