Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan kotitalouksien haravointijätettä sekä risuja ja oksia. Haravointijätteen sesonkiaika on parhaillaan menossa, ja lajitteluasemilla voi olla ajoittain ruuhkaa. Topinojalla jätteen tuojien kannattaa huomioida jätekeskuksen muuttuneet ajojärjestelyt.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toimialueen kotitaloudet voivat viedä haravointijätteen pienkuormat mille tahansa LSJH:n lajitteluasemalle maksutta ympäri vuoden. Myös risuja ja oksia voi toimittaa lajitteluasemille maksutta.

Risut ja oksat on tärkeä pitää kuormassa erillään haravointijätteestä, sillä ne lajitellaan asemilla eri paikkoihin.

– Haravointijätteestä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista haketta, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Hyödynnä ensisijaisesti omassa pihassa

Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt sekä kitketyt kasvit ja kaislat. Kokkosen mukaan haravointijäte kannattaa ensisijaisesti hyödyntää jätteen syntypaikalla eli omassa pihassa.

– Ruohonleikkurilla voi ajaa ohuen kerroksen lehtiä silpuksi nurmikon päälle. Oksat ja risut taas voi hakettaa ja käyttää kompostin seosaineena tai katteena pensaiden juurilla, Kokkonen vinkkaa.
Mikäli jätettä ei pysty hyödyntämään omassa pihassa, on oikea osoite lajitteluasema.

Huomioi muuttuneet ajojärjestelyt Topinojalla

Topinojan jätekeskuksen nykyinen pääportti on parasta aikaa tehtävien rakennustöiden aikana vain suurkuorman tuojien käytössä. Lajitteluasemalla asioivat henkilö- ja pakettiautot ohjataan ajamaan sisään Pitkäsaarenkadulta vasemmalle taittavasta tienhaarasta ennen pääporttia. Uusi reitti lajitteluasemalle on merkitty opasteviittojen ja liikennemerkkien avulla.

Lue lisää Topinojan jätekeskuksen liikennejärjestelyistä LSJH:n kotisivulta osoitteessa www.lsjh.fi