Kokoelma

Liedon kirjaston kokoelma jakaantuu aikuisten, lasten ja nuorten osastoihin. Vaski-kirjastojen yhteinen varausjono tuo myös muiden Vaski-kirjastojen aineistot ulottuvillesi. Kirjojen, lehtien, elokuvien ja äänikirjojen lisäksi käytössäsi ovat monipuoliset e-aineistot.

Kirjat, tallenteet ja lehdet

Kirjaston kokoelma on järjestetty siten, että löydät helposti mieluista luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

Kertomakirjallisuuden lajityypit

Aikuisten kertomakirjallisuus on jaoteltu hyllyihin seuraavasti:

 • yleinen kertomakirjallisuus
 • novellit
 • jännityskirjallisuus
 • romantiikka
 • sotaromaanit
 • spekulatiivinen fiktio

Jaottelun tarkoitus on auttaa sinua löytämään mieluista luettavaa. Jos etsit dekkareita, voit kävellä yleisen kertomakirjallisuuden ohitse ja edetä suoraan jännityskirjallisuuden hyllyille. Spekulatiivinen fiktio on kirjaryhmä, joka sisältää fantasiaromaanit, kauhun sekä scifin eli tieteiskirjallisuuden.

Selkokirjat ja isotekstiset romaanit löydät omista hyllyistään, jotka sijaitsevat asiakaspalvelutiskin tuntumassa.

Jokeri-hylly

Jokeri-hyllystä voit löytää uutuuskirjoja, joista on pitkä varausjono. Tunnistat jokeri-lainan kanteen liimatusta jokeri-tarrasta. Jokeri-aineistoja koskevat seuraavat säännöt:

 • jokerin laina-aika on 2 viikkoa
 • jokeri-kirjaa ei voi varata
 • jokeri-kirjaa ei voi uusia

Lieto-kokoelma

Liedon kirjaston kotiseutukokoelma sisältää aineistoja, jotka käsittelevät Lietoa tai ovat lietolaisten tekijöiden kirjoittamia. Lieto-kokoelman aineistoja ei anneta kotilainaan.

Elokuvat

Kirjastosta voit lainata elokuvia joko dvd- tai blu ray-levyinä. Huomaa, että elokuvien laina-aika on 2 viikkoa!

Äänikirjat

Kirjaston kokoelmaan kuuluu äänikirjoiksi luettuja romaaneja, kuunnelmia ja tietokirjoja. Uudemmat äänikirjat toimivat vain laitteella, joka toistaa mp3-levyjä.

Konsolipelit

Konsolipelien lainaajan täytyy muistaa, että konsolipelejä voi olla lainassa enintään 5 kappaletta samanaikaisesti. Konsolipelien laina-aika on 2 viikkoa.

Lehdet

Liedon kirjaston lehtisali on osa omatoimialuetta. Voit siis tulla lukemaan päivän lehdet aamulla ennen kirjaston palveluaikaa. Tämä edellyttää, että kirjaudut omatoimialueelle kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Jos etsimääsi lehteä ei löydy kirjastosta paperilehtenä, voit tarkistaa kirjaston sähköisten lehtien kokoelman.

Aikakauslehtiä voit lainata kotiin luettavaksi, mutta huomaa, että:

 • lehden uusinta numeroa ei saa kotilainaan
 • lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

E-aineistot

Liedon kirjaston asiakkaana voit lainata tietokoneella, kännykällä tai tabletilla käytettäviä e-aineistoja. Sähköisiä kirjoja, äänikirjoja, lehtiä sekä suoratoistettavaa musiikkia löydät useasta eri palvelusta. Suurinta osaa näistä palveluista voit käyttää omalla laitteellasi, mutta e-lehdistä osa on luettavissa vain kirjastossa.

E-aineistot löydät Vaski-verkkokirjaston E-aineistot-välilehdeltä: