Poutapilven päiväkoti

Poutapilven päiväkoti tarjoaa korkeatasoista ja turvallista varhaiskasvatusta Liedon Tarvasjoella vuonna 2010 valmistuneissa avarissa ja nykyaikaisissa tiloissa. Päiväkodissa toimivien neljän ryhmän lisäksi Poutapilveen kuuluu Tarvasjoen esiopetus, joka sijaitsee Tarvasjoen koulun yhteydessä.

Yhdessä luomme lasten päivistä seikkailuja, joissa sekä lapsilla että aikuisilla on hyvä ja lämmin olla ja joista on helppo ammentaa kokemuksia ja taitoja tulevaisuuden varalle.

”Tuu, tuu tupakkarulla mistäs tiesit tänne tulla ? Tulin pitkin Turun tietä hämäläisten härkätietä ”

Muutama sana päiväkodistamme

Positiivinen pedagogiikka on tärkeä osa arkeamme. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilöllisesti ja kunnioittaen päivittäin. Autamme, tuemme ja rohkaisemme lapsia tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelussa. Haluamme omalla sensitiivisellä ja sitoutuneella työotteellamme luoda lapsille puitteet, joissa heistä voi kehittyä positiivisin mielin kohti tulevaa katsovia lapsia, jotka haluavat innolla tarttua tulevaisuuden tarjoamiin haasteisiin.

Meillä toteutetaan päivittäin monipuolista lapsilähtöistä toimintaa, jossa korostuu lapsen luontainen halu tutkia, kokeilla, oivaltaa ja oppia. Kulloinkin toteutettavat teemat ja projektit saavat aiheensa lasten mielenkiinnonkohteista. Lasten luovuudelle annetaan tilaa ja aikaa.

Liikunta, leikki ja toiminnallisuus ovat läsnä joka päivä. Lähiympäristöä leikkikenttineen, metsineen ja luontopolkuineen hyödynnetään monipuolisesti viikoittain. Poutapilven sijainti luonnon läheisyydessä antaa mahdollisuudet luonnon monimuotoisuuden tutkimiseen ja havainnointiin kaikkina vuodenaikoina ja vahvistaa lasten luontosuhteen syntymistä.

Tähtöset 0400 886 408

Untuvat           0400 886 420

Hattarat           0400 886 401

Kissankellot    050 555 3890

Hämeen Härkätie 610, 21450 Tarvasjoki

Päiväkodin johtaja 
Kirsi Paavilainen
050 4621 836

kirsi.paavilainen@lieto.fi

Päiväkodin varajohtaja

Sari Weiström

040 1678 505

sari.weistrom@lieto.fi

Varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja

Maret Kosola

040 5846182

maret.kosola@lieto.fi

Päiväkodin sijainti

Päiväkotimme on Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen yhteydessä, tuttavallisemmin HVK:ssa, Hämeen Härkätien varrella. Samassa rakennuksessa toimivat ikäihmisten asumispalvelut, terveysasema, neuvola, hammashoitola ja palvelu-lounaskeittiö. Saman katon alla arkea elellään ”vauvasta vaariin ” ja teemme yhteistyötä suunnitelmallisesti. Yhteiset lasten ja vanhusten lauluhetket lämmittävät niin pienen kuin isommankin sydäntä. Käytössämme on yhteinen sisäpiha Elsan-puisto, jonka kauniissa puitteissa retkeilemme samalla ilahduttaen talossa asuvia vanhuksia.

Laadukasta toimintaamme eli pedagogiikkaa on toteuttamassa joukko motivoituneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Yhdessä luomme lasten päivistä seikkailuja, joissa sekä lapsilla että aikuisilla on hyvä ja lämmin olla ja joista on helppo ammentaa kokemuksia ja taitoja tulevaisuuden varalle.

Tähtöset ja Untuvat

Kirsi Paavilainen, vs. päiväkodinjohtaja

Tarja Kuisma, lastenhoitaja

Sari Weiström, varhaiskasvatuksen opettaja ja varajohtaja

Nora Seppä, lastenhoitaja

Hannu Pekkarinen, lastenhoitaja

Kissankellot

Elina Markko, varhaiskasvatuksen opettaja

Miia Tuominen, lastenhoitaja

Tiina Rauhala, lastenhoitaja

Niina Hölttä, ryhmäavustaja

Hattarat

Eveliina Pousar-Jokinen, varhaiskasvatuksen opettaja

Johanna Salminen, varhaiskasvatuksen opettaja

Mirka Soininen, lastenhoitaja

Kiia Matikainen, lastenhoitaja

Heljä Turunen, lastenhoitaja

Nina Silvan on päiväkotimme perhetyöntekijä

Olemme tukenasi kasvatustehtävässä: vanhemmuudesta ei tarvitse selviytyä yksin.
Etsimme kanssasi apua ja ratkaisuja.
Saat apua ajoissa ja läheltä.
Apua voi pyytää esim. seuraavissa asioissa:
Haasteita arjen hallinnassa esim. vuorokausirytmi on hukassa, ruokailutilanteet takkuavat, pukemistilanteet muodostuvat tahtojen taistoksi jne.
Oma jaksaminen mietityttää
Pari- tai perhesuhteessa on pulmia.

Voimme halutessasi tavata päiväkodissa tai kodissanne.