Poutapilven päiväkoti

Poutapilven päiväkoti tarjoaa korkeatasoista ja turvallista varhaiskasvatusta Liedon Tarvasjoella vuonna 2010 valmistuneissa avarissa ja nykyaikaisissa tiloissa. Päiväkodissa toimivien neljän ryhmän lisäksi Poutapilveen kuuluu Tarvasjoen esiopetus, joka sijaitsee Tarvasjoen koulun yhteydessä.

Yhdessä luomme lasten päivistä seikkailuja, joissa sekä lapsilla että aikuisilla on hyvä ja lämmin olla ja joista on helppo ammentaa kokemuksia ja taitoja tulevaisuuden varalle.

”Tuu, tuu tupakkarulla mistäs tiesit tänne tulla ? Tulin pitkin Turun tietä hämäläisten härkätietä ”

Muutama sana päiväkodistamme

Positiivinen pedagogiikka on tärkeä osa arkeamme. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilöllisesti ja kunnioittaen päivittäin. Autamme, tuemme ja rohkaisemme lapsia tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelussa. Haluamme omalla sensitiivisellä ja sitoutuneella työotteellamme luoda lapsille puitteet, joissa heistä voi kehittyä positiivisin mielin kohti tulevaa katsovia lapsia, jotka haluavat innolla tarttua tulevaisuuden tarjoamiin haasteisiin.

Meillä toteutetaan päivittäin monipuolista lapsilähtöistä toimintaa, jossa korostuu lapsen luontainen halu tutkia, kokeilla, oivaltaa ja oppia. Kulloinkin toteutettavat teemat ja projektit saavat aiheensa lasten mielenkiinnonkohteista. Lasten luovuudelle annetaan tilaa ja aikaa.

Liikunta, leikki ja toiminnallisuus ovat läsnä joka päivä. Lähiympäristöä leikkikenttineen, metsineen ja luontopolkuineen hyödynnetään monipuolisesti viikoittain. Poutapilven sijainti luonnon läheisyydessä antaa mahdollisuudet luonnon monimuotoisuuden tutkimiseen ja havainnointiin kaikkina vuodenaikoina ja vahvistaa lasten luontosuhteen syntymistä.

Päiväkodin sijainti

Päiväkotimme on Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen yhteydessä, tuttavallisemmin HVK:ssa, Hämeen Härkätien varrella. Samassa rakennuksessa toimivat ikäihmisten asumispalvelut, terveysasema, neuvola, hammashoitola ja palvelu-lounaskeittiö. Saman katon alla arkea elellään ”vauvasta vaariin ” ja teemme yhteistyötä suunnitelmallisesti. Yhteiset lasten ja vanhusten lauluhetket lämmittävät niin pienen kuin isommankin sydäntä. Käytössämme on yhteinen sisäpiha Elsan-puisto, jonka kauniissa puitteissa retkeilemme samalla ilahduttaen talossa asuvia vanhuksia.

Hämeen Härkätie 610, 21450 Tarvasjoki

Ryhmät

Tähtöset 0400 886 408
Untuvat 0400 886 420
Hattarat 0400 886 401
Kissankellot 050 555 3890

Päiväkodin johtaja 

Kirsi Björkqvist
050 4621 836
kirsi.bjorkqvist@lieto.fi

Päiväkodin varajohtaja

Sari Weiström
040 1678 505
sari.weistrom@lieto.fi

Varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja

Maret Kosola
040 5846182
maret.kosola@lieto.fi

Laadukasta toimintaamme eli pedagogiikkaa on toteuttamassa joukko motivoituneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Yhdessä luomme lasten päivistä seikkailuja, joissa sekä lapsilla että aikuisilla on hyvä ja lämmin olla ja joista on helppo ammentaa kokemuksia ja taitoja tulevaisuuden varalle.

Tähtöset

Hanna-Liisa Numminen, varhaiskasvatuksen opettaja
Tarja Kuisma, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Emilia Mäntylä, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Untuvat

Elina Markko, varhaiskasvatuksen opettaja

Kissankellot

Sari Weiström, varhaiskasvatuksen opettaja
Inkeri Lintula, varhaiskasvatuksen opettaja
Nora Seppä, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Tiina Rauhala, varhaiserityiskasvatuksen lastenhoitaja (velho)

Hattarat

Johanna Salminen, varhaiskasvatuksen opettaja
Päivi Rouvali, lastenhoitaja
Miia Tuominen, lastenhoitaja