Rakentamisen luvat ja ilmoitukset

Rakennushankkeen suunnittelua käynnistettäessä kannattaa ottaa yhteyttä rakennusvalvontaan, missä selvitetään hankkeen luvanvaraisuus. Rakennusvalvonnan tehtävänä on myös huolehtia rakentamisen neuvonnasta ja valvonnasta.

Asiakaspalvelu mielellään puhelimitse tai sähköisten järjestelmien kautta (Lupapiste, sähköposti, ajanvaraus puhelimitse)

Olemme suljettuna klo 11.00 – 12.00. Saapuessasi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan kaupungintalon asiointipisteeseen.

Hae lupaa sähköisesti

Lupaa haetaan sähköisesti Lupapisteen kautta. Myös neuvontapyynnöt kannattaa laittaa Lupapisteen kautta.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Suunnitelmat voidaan valmistella sähköisesti yhdessä eri viranomaisten ja rakennushankkeen ammattilaisten kanssa.

Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille myös neuvontapyyntöjä jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä.

Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan. Se ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen tai ilmoituksen ohjeiden ja valintojen avulla. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on nopeampaa, sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Vastaava rakennustarkastaja
Järvi Niklas
0504355158
niklas.jarvi@lieto.fi
Vt. rakennustarkastaja
Toni Ylitalo
0405488243
toni.ylitalo@lieto.fi
Tarkastusinsinööri
Nieminen Sophia
0401681193
sophia.nieminen@lieto.fi
Lupasihteeri
Eronen Jaana
0504136878
jaana.eronen@lieto.fi
Lupasihteeri
Arojoki Laura
0404808039
laura.arojoki@lieto.fi

Yhteystiedot

PL 24, 21421 LIETO

Kirkkotie 13, 21420 LIETO

rakennusvalvonta(a)lieto.fi

Saapuessasi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan kaupungintalon asiointipisteeseen.