Rakentamisen luvat ja ilmoitukset

Rakennushankkeen suunnittelua käynnistettäessä kannattaa ottaa yhteyttä rakennusvalvontaan, missä selvitetään hankkeen luvanvaraisuus. Rakennusvalvonnan tehtävänä on myös huolehtia rakentamisen neuvonnasta ja valvonnasta.

Rakennusvalvonta ja mittaustoimi hoitavat sovitut asiakaskäynnit myös poikkeusaikana. Asiakaspalvelu toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköisten järjestelmien kautta (Lupapiste, sähköposti)

Hae lupaa sähköisesti

Lupaa haetaan sähköisesti Lupapisteen kautta. Myös neuvontapyynnöt kannattaa laittaa Lupapisteen kautta.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Suunnitelmat voidaan valmistella sähköisesti yhdessä eri viranomaisten ja rakennushankkeen ammattilaisten kanssa.

Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Lupapiste kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille myös neuvontapyyntöjä jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä.

Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan. Se ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen tai ilmoituksen ohjeiden ja valintojen avulla. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on nopeampaa, sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Tiedustelut vanhoista rakennusluvista osoitteella rakennusvalvonta@lieto.fi tai

Harjoittelija
Arojoki Laura
0404808039
laura.arojoki@lieto.fi

Arkistokäynnit kerran viikossa.

Johtava rakennustarkastaja
Kreula Jani
0500524043
jani.kreula@lieto.fi
Rakennustarkastaja
Holmberg Mikko
0504616482
mikko.holmberg@lieto.fi
Valvontainsinööri
Järvi Niklas
0504355158
niklas.jarvi@lieto.fi
Lupasihteeri
Eronen Jaana
0504136878
jaana.eronen@lieto.fi
Lupa- ja kaavasihteeri
Nieminen Tiina
0504071495
tiina.nieminen@lieto.fi
Harjoittelija
Arojoki Laura
0404808039
laura.arojoki@lieto.fi

Yhteystiedot

PL 24, 21421 LIETO

Kirkkotie 13, 21420 LIETO

rakennusvalvonta(a)lieto.fi