Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on pienessä ryhmässä toteutettavaa varhaiskasvatusta. Sitä järjestetään perhepäiväkodissa, missä oma hoitaja on lapsille pysyvä turva ja luotettava arjen asiantuntija.

Hoitopaikkoja on neljä alle esiopetusikäiselle lapselle.

Perhepäivähoitajat vastaavat varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesta toiminnasta. Pienessä ryhmässä päivien kulkua voi muokata joustavasti lasten tarpeiden, ideoiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Hoitoaika sovitaan lapsikohtaisesti vanhempien työssäoloajan, opiskelun tai muun tarpeen mukaan. Perhepäivähoitajan työaika on pääsääntöisesti 8-9 tuntia päivässä ja keskimäärin 40 tuntia viikossa.

Hoitajan ollessa poissa lapselle järjestetään varahoito. Lapselle sovitaan varahoitopaikka hoidon alkaessa ja vanhemmat voivat käydä tutustumassa siellä mahdollisuuksien mukaan. Perhepäivähoitajat tekevät yhteistyötä lähipäiväkodin kanssa. Näin varahoitopaikka tulee tutuksi ja helpottaa varahoitoon menoa.

Perhepäivähoitajan esimiehenä ja toiminnan ohjaajana toimii päiväkodin johtaja. Varhaiserityisopettaja on myös perhepäivähoitolasten tukena tarvittaessa.

Perhepäivähoidon sijoittelusta vastaa

Palveluohjaaja
Helenius Reija
050 5690 919
reija.helenius@lieto.fi

Perhepäivähoidon ohjauksesta vastaa

Päiväkodin johtaja
Kuorilehto Päivi
050 3810 502
paivi.kuorilehto@lieto.fi

Liedon perhekeskus perheiden tukena arjen haasteissa