Harrastamisen Suomen mallin -kerhot

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Toimintamalli suunnitellaan, rakennetaan ja kokeillaan yhdessä harrastuksia tuottavien tahojen kanssa.
Lisätietoja Harrastamisen Suomen mallista voit lukea tästä.

Tältä sivulta löydät Liedon kaikki kevätlukukauden 2023 Harrastamisen Suomen mallin -kerhot kouluittain sekä niiden ilmoittautumislinkit. Myös kerhojen esittelyt löytyvät tältä sivulta ja niihin kannattaakin tutustua ennen ilmoittautumista. Lähes kaikki kerhot alkavat viikolla 3 ja päättyvät viikolla 19. Ilmoittautumisesi yhteydessä saat vahvistuksen ja kerhoa koskevan infokirjeen.

Jos sinulla tulee kysyttävää, ole yhteydessä kerhokoordinaattoriin.

Liikunnanohjaaja
Heikkinen Valtteri
050 080 5295
valtteri.heikkinen@lieto.fi

Liikunta- ja Parkour -kerho

Liikunta- ja Parkourkerhossa pääset tutustumaan monipuolisesti tutumpiin ja vieraampikin liikuntalajeihin ja -muotoihin. Kerhon sisällön suunnitteluun pääsevät mukaan myös osallistujat. Toiminnassa huomioidaan ikäryhmä ja taitotasot ja käytetään lajikokeilun ja oppimisen tukena leikkejä, pelejä ja soveltavia toimintatapoja.

Mukana ohjelmassa on myös Parkourin perusteita. Ja mitä se Parkour itseasiassa on? Parkour on monipuolinen liikuntamuoto, jossa pyritään etenemään ympäristössä liikkeen katkeamatta käyttämättä apuvälineitä. Parkourissa tarvitaan siis mm. kehonhallintaa, liikkuvuutta, voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä, tarkkuutta, luovuutta ja tilan hahmotusta.


Vaikka laji vaikuttaakin extreme-lajilta, ei siinä oteta turhia riskejä ja harjoittelussa keskitytään vahvasti turvallisuuteen sekä turvallisiin tapoihin toimia. Laji sopii kaikille halukkaille, nimittäin siinä ei kilpailla muita vastaan, eikä siinä ole tarkkaan määriteltyjä sääntöjä, kuinka sitä pitäisi tehdä. Osa voi esimerkiksi keskittyä enemmän liikkeen sulavuuteen, kun taas toisen tavoite on kehittyä mahdollisimman nopeaksi ja tehokkaaksi liikkujaksi. Parkourissa on kuitenkin tiettyjä yhteiseksi omaksuttuja perustekniikoita, kuten esimerkiksi laskeutumistekniikat, tarkkuushypyt, erilaiset ponnistustekniikat, heilumiset sekä ylitykset ja alitukset.

Parkourin, kuten muidenkin liikuntamuotojen avulla voi oppia tuntemaan omia fyysisiä ja henkisiä rajoja ja hyödyntämään niitä muualla elämässä.


Liikunta- ja Parkourkerhossa tehdään yhdessä ryhmän kanssa ja kannustetaan niin itseä kuin muita erilaisissa toiminnoissa. Kerhossa kunnioitetaan toisia ihmisiä, tiloja ja välineitä. Liikunta- ja Parkourkerhon aktiviteetit tapahtuvat niin sisällä kuin ulkona. Ilmoittaudu nyt ja innosta kaverisikin mukaan.

___________________________________________

Sporttis-kerho

Sporttis-kerhossa pääset tutustumaan erilaisiin liikuntalajeihin, peleihin ja -leikkeihin yhdessä ryhmän kanssa ikäryhmäsi ja taitotasosi huomioiden. Osallistujat pääsevät myös mukaan rakentamaan kerhon sisältöä ja näin jokaisen kerhoryhmän sisältö voi olla vaihteleva. Sporttiskerhossa pääset liikkumaan niin tutuilla tavoilla kuin haastamaan itsesi uusilla. Erilaisten harjoitusten, leikkien ja soveltavien pelien avulla pääset kehittämään itseäsi.
Sporttiskerhossa tehdään yhdessä ryhmän kanssa ja kannustetaan niin itseä kuin muita erilaisissa toiminnoissa. Kerhossa kunnioitetaan toisia ihmisiä, tiloja ja välineitä. Sporttiskerhon aktiviteetit tapahtuvat niin sisällä kuin ulkona. Ilmoittaudu mukaan ja innosta kaverisikin.

_____________________________________________

Palloilu- ja koris -kerhot

Kerhossa pääset tutustumaan erilaisiin palloilulajeihin erilaisten pelien ja leikkien avulla yhdessä ryhmäsi kanssa, ikäryhmäsi ja taitotasosi huomioiden. Osallistujana pääset myös mukaan rakentamaan kerhon sisältöä ja näin jokaisen kerhoryhmän sisältö voi olla vaihteleva.

Palloilukerhossa pallonhallinta on isossa roolissa, ja pallojahan on monenlaisia.
Pääset liikkumaan niin tutuilla tavoilla kuin haastamaan itsesi uusilla, ja näin saat mahdollisuuden kehittää omia taitojasi ja vahvuuksiasi.

Kerhossa toimitaan yhdessä ryhmän kanssa ja kannustetaan niin itseä kuin muita erilaisissa aktiviteeteissa. Kunnioitamme niin toisia ihmisiä, tiloja kuin välineitäkin. Kerhossa nautimme Suomen erilaisista vuodenajoista ja aktiviteetit tapahtuvatkin niin sisällä kuin ulkona. Ilmoittaudu, ja innosta kaverisikin mukaan.

______________________________________________

Pihasporttis -kerho

Pihasporttiksessa pääset tutustumaan erilaisiin liikuntamuotoihin, peleihin ja -leikkeihin yhdessä ryhmän kanssa ikäryhmäsi ja taitotasosi huomioiden. Osallistujat itse pääsevät myös suunnittelemaan kerhon sisältöä. Nautimme siis Suomen moninaisista vuodenajoista, eli kerho toimii nimensä mukaisesti ulkona. Muista ottaa siis mukaan säänmukaiset varusteet päästä varpaisiin.

Pihasporttis-kerhossa pääset mukaan niin tuttuihin liikuntamuotoihin kuin haastamaan itsesi uusilla.  Aktiviteetit toteutetaan erilaisten harjoitusten, leikkien ja soveltavien pelien avulla. Kerhon ohjelmistoa lisäävät myös toiminta-alue, luonto ja saatavilla oleva välineistö. Kerhossa pääset kehittämään itseäsi ja oppimaan tuntemaan omia fyysisiä ja henkisiä rajoja.
Pihasporttis-kerhossa tehdään yhdessä ryhmän kanssa ja kannustetaan niin itseä kuin muita erilaisissa toiminnoissa. Kerhossa kunnioitetaan toisia ihmisiä, tiloja ja välineitä. Ilmoittaudu mukaan ja innosta kaverisikin.

____________________________________________

Kiipeily -kerho

Kiipeily-kerhossa pääset tutustumaan ja kokeilemaan yläköysikiipeilyä Lietohallin kiipeilytilassa neljänä kertana. Kiipeily sopii kaikille, jotka pitävät haasteista, haluavat kokeilla omaa fysiikkaa ja kestävyyttä. Kerhossa jokainen saa käyttöönsä kiipeilyvaljaat.

Kiipeily on erittäin monipuolinen urheilu- ja kuntoilumuoto. Se kehittää kehon motoriikkaa, lihastasapainoa ja vahvistaa monipuolisesti vartalon lihaksia. Siinä saat kokea onnistumisen iloa reittien selvittämisestä ja itsensä voittamisesta. Kiipeilyssä tekniikalla ja kiipeämisen suunnittelulla voi korvata ison osan voiman tarpeista. Aloittelijan on siis hyvä keskittyä tekniikan kehittämiseen.

Kerhoon on mahdollisuus ilmoittautua Liedon kaikilta yläkouluilta.
Ilmarisista ja Tarvasjoelta ehtii julkisilla mukaan, kunhan saa sovittua kyydin takaisin kotiin.

Esimerkiksi: Ilmaristen koulu 15:15 – Liedon koulukeskus 16:00 (L4)
Tarvasjoen koulu 15:05 – Hanhenkaari, Liedon keskusta 15:35 (L6)
Liedon koulukeskukselta kävelee Lietohallille n. 2 min ja Hanhenkaarelta noin 15 min. Molemmilla busseilla ehtii siis kerhoon.
Ystävällisesti huomioithan, että aikataulu perustuu Fölin aikatauluihin eli tarkistathan aikataulut aina Fölistä.

____________________________________________

Musiikki-kerho

Kerhossa pääset mukaan musiikin loistavaan maailmaan. Yksi päätavoitteista onkin oman musiikin tekemistä kannustava ote. Luvassa on siis oman musiikin tekemistä, itse säveltäen ja sanoittaen. Saat harjoitella mm. stemmalaulua ja bändisoittimien soittoa. Pääset lisäksi kehittämään omaa projektia, joka voi olla ryhmän kiinnostuksen mukaan esimerkiksi pieni musikaali tai konsertti.

_____________________________________________

Kuvataide-kerho

Kuvataidekerhossa lähestytään taidetta ja taiteen tekemistä eri suunnilta ja opetellaan myös katsomaan maailmaa taiteilijan silmin. Kerhossa opetetaan erilaisia kuvanteon tekniikoita ja kädentaitoja, esimerkiksi piirtämistä, maalausta, väriperspektiiviä sekä väri- ja muotoimprovisaatiota. Opetussisällössä on myös etualan ja taustan merkitystä sekä kehykset taiteena.

Syyskauden ja kevätkauden ryhmät toteuttavat yhteisvoimin tehdyistä töistä kirjan.
Kirja painetaan keväällä.

______________________________________________

Taidetyöpaja

Taidetyöpajoissa lapsi saa tutustua eri taidemuotoihin oman tekemisen kautta mm. maalaus, musiikki, luova ilmaisu.

Kerhossa vierailee myös eri taidealojen ammattilaisia. Jokaisella kerralla on eri teema. Osallistujien mahdolliset toiveet taiteenaloista huomioidaan. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Pajat tukevat lapsen omaa luovuutta ja antavat elämyksiä sekä vahvistavat oman identiteettiä.

Huomioithan että Taidetyöpaja-kerhon toiminta tapahtuu City-nuokkarilla, osoitteessa Kirkkotie 11, Lieto.

______________________________________________

Sporttis -kerho, 1.-3. lk
Tiistaisin klo 14:00 – 15:00
Kerhoon mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Palloilu -kerho, 4.-6. lk
Tiistaisin klo 15:00 – 16:00
Kerhoon mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Kiipeily, 7.-9. lk
Neljänä tiistaina kevätlukukaudella tammi-helmikuussa klo 16:00-17:30.
Päivät: 24.1., 7.2., 14.2. ja 28.2.
Mukaan mahtuu 10 hlö.
Paikka: Lietohalli.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Kerhoon on mahdollisuus ilmoittautua Liedon kaikilta yläkouluilta.
Ilmarisista ja Tarvasjoelta ehtii julkisilla mukaan, kunhan saa sovittua kyydin takaisin kotiin. Esimerkiksi: Ilmaristen koulu 15:15 – Liedon koulukeskus 16:00 (L4)
Tarvasjoen koulu 15:05 – Hanhenkaari, Liedon keskusta 15:35 (L6)
Liedon koulukeskukselta kävelee Lietohallille n. 2 min ja Hanhenkaarelta noin 15 min. Molemmilla busseilla ehtii siis kerhoon.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 1.-3. lk
Torstaisin klo 14:00 – 15:00
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 4.-6. lk
Torstaisin klo 15:00 – 16:00
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Sporttis-kerho, 1.-3. lk
Tiistaisin klo 14:30 – 15:30
Mukaan mahtuu 20 hlö

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Palloilu-kerho, 4.-6. lk
Tiistaisin klo 15:30 – 16:30
Mukaan mahtuu 20 hlö

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 1.-3. lk
Keskiviikkoisin klo 14:30-15:30
Mukaan mahtuu 16 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

_________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 4.-6. lk
Keskiviikkoisin klo 15:30-16:30
Mukaan mahtuu 16 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Taidetyöpaja, 1.-4. lk
Joka toinen torstai kevätlukukaudella klo 16:00-17:00
Toimintakerrat parittomilla viikoilla.
Viikot: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 ja 19.
Mukaan mahtuu 14 hlö.
Huomioithan että kerhotoiminta sijaitsee City-nuokkarilla osoitteessa Kirkkotie 11. Kerho on osoitettu niin Jokilaakson koulun, kuin Taatilan alakoulun oppilaille.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Liikunta- ja Parkour -kerho, 1.-3. lk
Maanantaisin klo 14:45 – 15:45.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00. __________________________________________

Sporttis-kerho, 1.-3. lk
Tiistaisin klo 14:00 – 15:00.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Palloilu-kerho, 4.-6. lk
Tiistaisin klo 15:00 – 16:00.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

_________________________________________

Sporttis-kerho, 1.-3. lk
Maanantaisin klo 14:00 – 15:00.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Koris-kerho, 4.-6. lk
Maanantaisin klo 15:00 – 16:00
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 1.-3. lk
Keskiviikkoisin klo 14:00 – 15:00.
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 4.-6. lk
Keskiviikkoisin klo 15:00 – 16:00.
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Sporttis-kerho, 1.-3. lk
Torstaisin klo 14:00-15:00.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Palloilu-kerho, 4.-6. lk
Torstaisin klo 15:00-16:00.
Mukaan mahtuu 20 hlö

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 1.-3. lk
Maanantaisin klo 14:00 – 15:00.
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Liikunta- ja Parkour -kerho, 4.-6. lk
Maanantaisin klo 15:00 – 16:00.
Mukaan mahtuu 25 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

___________________________________________

Kuvataide-kerho, 1.-3. lk
Keskiviikkoisin klo 14:00 – 15:00
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Taidetyöpaja, 1.-4. lk
Joka toinen torstai kevätlukukaudella klo 16:00-17:00
Toimintakerrat parittomilla viikoilla.
Viikot: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 ja 19.
Mukaan mahtuu 14 hlö.
Huomioithan että kerhotoiminta sijaitsee City-nuokkarilla osoitteessa Kirkkotie 11. Kerho on osoitettu niin Jokilaakson koulun kuin Taatilan alakoulun oppilaille.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Kiipeily, 7.-9. lk
Neljänä tiistaina kevätlukukaudella tammi-helmikuussa klo 16:00-17:30.
Päivät: 24.1., 7.2., 14.2. ja 28.2.
Mukaan mahtuu 10 hlö.
Paikka: Lietohalli.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Huomioithan että kerhoon on mahdollisuus ilmoittautua Liedon kaikilta yläkouluilta.

Musiikki-kerho, 1., 3., 4. ja 6. luokkalaisille
Maanantaisin klo 13:30-14:15
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Kiipeily, 7.-9. lk
Neljänä tiistaina kevätlukukaudella tammi-helmikuussa klo 16:00-17:30.
Päivät: 24.1., 7.2., 14.2. ja 28.2.
Mukaan mahtuu 10 hlö.
Paikka: Lietohalli.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Kerhoon on mahdollisuus ilmoittautua Liedon kaikilta yläkouluilta.
Ilmarisista ja Tarvasjoelta ehtii julkisilla mukaan, kunhan saa sovittua kyydin takaisin kotiin. Esimerkiksi: Ilmaristen koulu 15:15 – Liedon koulukeskus 16:00 (L4)
Tarvasjoen koulu 15:05 – Hanhenkaari, Liedon keskusta 15:35 (L6)
Liedon koulukeskukselta kävelee Lietohallille n. 2 min ja Hanhenkaarelta noin 15 min. Molemmilla busseilla ehtii siis kerhoon.

_________________________________

Sporttis -kerho, 1.-4. lk
Torstaisin klo 14:15 – 15:15.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

Pihasporttis-kerho, 1.-6. lk
Tiistaisin klo 14:30 – 15:30.
Mukaan mahtuu 20 hlö.

Ilmoittautumislinkki tässä.
Ilmoittautuminen avautuu viikolla 49, maanantaina 5.12.2022 klo 12:00.

__________________________________________

Harrastamisen Suomen mallin logo.