Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vuokra- ja omistusasunnon välimuoto.

Omaan asumisoikeuskotiin pääset maksamalla vakuusmaksun sekä asumisoikeusmaksun, joka on yleensä noin 15% asunnon hankinta-arvosta. Tämän jälkeen maksat kuukausittain käyttövastiketta. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omaksi.

Järjestysnumero

Voidaksesi hakea asumisoikeusasuntoa tarvitset järjestysnumeron siitä kunnasta, jossa asunto sijaitsee. Liedossa järjestysnumeroa haetaan hallintopalveluista. Helpoin tapa hakea numeroa on täyttää sähköinen hakemus esim. Vason tai YH-kodit Oy:n verkkosivuilta:

Järjestysnumero on kuntakohtainen, joten sillä ei ole väliä minkä yhtiön lomakkeella numeroa haet.

Voit myös tulosta hakulomakkeen tästä ja palauttaa sen kaupungintalon asiointipisteeseen tai postitse osoitteella Liedon kaupunki, Asuntoasiat, PL 24, 21421 Lieto.

Järjestysnumeron hakeminen muuttuu

Järjestysnumeron hakeminen muuttuu 1.9.2023 alkaen. Kaupunki myöntää järjestysnumeroita vielä 31.8.2023 saakka. Näitä järjestysnumeroita voi käyttää Liedossa asumisoikeusasunnon hakemiseen 31.12.2023 saakka. Tämän jälkeen kaupungin myöntämät numerot vanhenevat.

1.9.2023 alkaen uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta. Uudella järjestysnumerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja on. Numero maksaa noin 10 euroa ja on voimassa kaksi vuotta. Siirtymäajalla 1.9.-31.12.2023 kuntien myöntämät vanhat järjestysnumerot ovat etusijalla asunnon haussa.

1.1.2024 alkaen asuntoa voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla.

Lisätietoja muutoksista saat ARAn verkkosivuilta:

Liedon asumisoikeuskohteet

Liedossa asumisoikeusasuntoja tarjoavat Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, YH Kodit Oy ja TA-Asumisoikeus Oy. Voit tutustua heidän tarjontaansa tästä:

Lisätietoja antaa

Taloussihteeri
Naatula Marjo
0505965027
marjo.naatula@lieto.fi