Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vuokra- ja omistusasunnon välimuoto.

Omaan asumisoikeuskotiin pääset maksamalla vakuusmaksun sekä asumisoikeusmaksun, joka on yleensä noin 15% asunnon hankinta-arvosta. Tämän jälkeen maksat kuukausittain käyttövastiketta. Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omaksi.

Liedon kaupungin myöntämät asumisoikeusjärjestysnumerot ovat voimassa 31.12.2023 asti. Tämän jälkeen kaupungin myöntämät numerot vanhenevat.

Järjestysnumero

1.9.2023 alkaen uusia järjestysnumeroita haetaan ARAsta. Uudella järjestysnumerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kunnista, joissa asuntoja on. Numero maksaa 9,20 euroa ja on voimassa kaksi vuotta. Kaupungin myöntämiä järjestysnumeroita voi käyttää Liedossa asumisoikeusasunnon hakemiseen 31.12.2023 saakka. Tämän jälkeen kaupungin myöntämät numerot vanhenevat. Siirtymäajalla 1.9.-31.12.2023 kuntien myöntämät vanhat järjestysnumerot ovat etusijalla asunnon haussa.

1.1.2024 alkaen asuntoa voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla.

Hae järjestysnumeroa ARA:n verkkosivuilta:

Lisätietoja muutoksista saat ARAn verkkosivuilta:

Liedon asumisoikeuskohteet

Liedossa asumisoikeusasuntoja tarjoavat Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, YH Kodit Oy ja TA-Asumisoikeus Oy. Voit tutustua heidän tarjontaansa tästä:

Lisätietoja antaa

Taloussihteeri
Naatula Marjo
0505965027
marjo.naatula@lieto.fi