Covid-19 rokotukset Liedossa, Marttilassa ja Koski Tl:ssä

Covid-19 rokotukset  Varsinais-Suomen alueella ovat alkaneet. Härkätien yhteistoiminta-alueen (Lieto, Marttila ja Koski tl) osalta suunnitelmat väestön rokottamisesta ovat valmiina. Rokotukset suoritetaan THL:n ohjeistuksen mukaisesti sillä nopeudella, kuin rokotteita saadaan.

Lietoon saatiin tiistaina 5.1.2021 ensimmäiset alle 50 rokotetta, jotka tarjottiin COVID-19 –potilaita hoitaville ja korona-näytteitä ottaville terveydenhuollon ammattilaisille.

Viikoilla 2-5/2021 saadaan 192 rokoteannosta/viikko. Rokotemääristä viikosta 6 lähtien ei ole vielä tietoa. Rokotteita annetaan sitä mukaan kuin niitä saadaan Lietoon noudattaen THL:n antamaa rokotusjärjestystä.

Rokotusten eteneminen

  • Viikolla 2 annettiin tehostetun palveluasumisen henkilökunnan ja potilaiden rokottaminen Liedossa, Marttilassa ja Koskella mukaan lukien yksityiset asumispalveluyksiköt
  • Viikolla 3 jatkettiin viikon 2 ryhmien rokottamista
  • Viikolla 4 annetaan toinen rokoteannos ensimmäisen rokotteen saaneille
  • Viikolla 5 annetaan toinen rokoteannos ensimmäisen rokotteen saaneille

Viikosta 6 lähtien vuorossa ovat kotihoidon asukkaat ja henkilökunta. Kotihoidon asukkaille tiedotetaan rokottamisesta henkilökohtaisesti.

Niiden jälkeen rokotteen saavat muut ikääntyneet, alkaen 80 vuotta täyttäneistä sekä vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat. Näiden ryhmien rokotuksien ajanvarauksen aloittamisesta tiedotamme erikseen kunnan verkkosivuilla ja paikallislehdissä.

Kuntalaisten rokottamisen ajankohta

  • Jos rokotemäärä pysyy nykytasolla, rokottaminen menee kesään tai jopa syksyyn asti
  • Jos saadaan Astra Zenecan rokotteita nykyisen rokotteen lisäksi ja määrät ovat riittävän suuria, aloitetaan työikäisen väestön rokotukset mahdollisimman pian, mahdollisesti maalis-huhtikuussa.

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen vastauksia kysymyksiin ensimmäisistä rokotteista (Pfizer/BioNTech ja Modera)

Päivitetty 22.1.2021/ai