Ajanvaraus terveydenhuoltoon

Voit varata ajan terveydenhoitoon puhelimitse ja joihinkin palveluihin myös sähköisesti. Voit kertoa oireistasi myös sähköisen Omaolo-palvelun kautta.

Oirearvion Omaolo-palvelun kautta

Voit tehdä oirearvion Omaolo-palvelun kautta. Vastaamme jättämääsi oirearvioon Omaolossa kahden tunnin kuluessa arkisin ma-to 8.00-15.30 ja pe 8.00-14.30.

Ajanvaraukset puhelimitse

Ajanvaraukset sähköisesti

Sähköisesti ajan voi varata influenssarokotukseen, laboratorioon tai kutsuntaikäisen terveystarkastukseen.

Ajanvarauksesi vahvistetaan tekstiviestillä

Liedon, Tarvasjoen, Marttilan ja Kosken Tl terveysasemilla otetaan käyttöön ajanvarauksen vahvistaminen tekstiviestillä ja joillain joillakin vastaanotoilla myös ilmoittautuminen voidaan tehdä tekstiviestillä. Toiminta otetaan porrastetusti käyttöön eri yksiköissä.

Tekstiviestit toimivat näin:

  1. Ajanvarauksen jälkeen saat vahvistuksen varauksestasi matkapuhelimeesi siihen numeroon, jonka olet ilmoittanut yhteystietonasi terveysasemalle.
  2. Joillain vastaanotoilla saat 15 min ennen vastaanottoa tekstiviestinä ilmoituksen ajanvarauksesta. Viestiin vastaamalla voit ilmoittautua vastaanotolle.
  3. Ilmoittautumisen jälkeen saat uuden viestin, jossa opastetaan mihin voit mennä odottamaan vastaanotolle kutsua.

Varatun ajan siirrot ja peruutukset

Varatun ajan siirron tai peruutuksen voit tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta hammashoitoon, kohdun kaulan syövän seulontaan tai silmänpohjan seulontakuvaukseen. Muut peruutukset ja siirrot varauspuhelinnumeron kautta.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia tai visiiriä asioidessasi terveysasemilla.