Seutukuntayhteistyö ja hankkeet

”Kulttuuria kunnissa” on 16 kunnan kulttuuripalveluiden työntekijöiden verkosto, jossa jaetaan hyviä ideoita ja käytäntöjä, tehdään tiedotusyhteistyötä, valmistellaan kuntien yhteisiä kehittämishankkeita ja järjestetään koulutusta.

Mukana verkostossa ovat:
Aura, Kaarina, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Turku.

Verkoston tarkoituksena on tukea Varsinais-Suomen kulttuurielämää eli ylläpitää ja kehittää tukipalveluita muun muassa yhdistyksille ja taiteilijoille sekä tuottaa kiinnostavia tapahtumia.
Näiden tehtävien hoitaminen on arkipäivää kunkin kunnan kulttuuripalveluissa, mutta verkostoyhteistyö tuo lisävoimaa.

Varsinaista kulttuuria -hanke

Lieto on mukana Varsinais-Suomen liiton ja Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan hallinnoimassa Varsinaista kulttuuria -hankkeessa vuosina 2022–2023. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle rahoituksen alueellisena kuntien kulttuuritoimintalain mukaisena kehittämistehtävänä.

Varsinaista kulttuuria -hankkeen päätavoite on tarjota kunnille tukea ja koulutusta kulttuuripalveluiden tuottamiseen ja kuntarajat ylittävään yhteistyöhön. Hankkeessa palkataan kolme seututaiteilijaa. Yksi seututaiteilija työskentelee yhdessä kunnassa kolme kuukautta.

Liedon, Sauvon, Paimion, Kaarinan ja Turun alueen yhteiseksi seututaiteilijaksi valittiin Sara Ilveskorpi, jonka piti aloittaa syyskuussa media- ja valokuvaustyöpajat. Hän on kuitenkin ilmoittanut, että ei voi aloittaa tehtävässä, joten tiedotamme työpajoista lisää, kun uusi seututaiteilija on valittu.