Ikäihmisten siivouspalvelut

Siivouspalvelu on tarkoitettu kodin ylläpitosiivoukseen asiakkaille, joiden toimintakyky on laskenut niin, ettei asiakas pysty huolehtimaan kodin siisteydestä itsenäisesti tai läheisverkoston turvin. Lisäksi siivouspalvelua järjestetään henkilölle, joka tarvitsee sitä erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella.

Siivouspalvelun hakeminen

Ikäihmisen palveluntarve arvioidaan huolellisesti palvelun myöntämistä varten. Palvelu on lisäksi tulosidonnainen.

Palvelua haetaan soittamalla Ikäihmisten palveluohjaukseen. Ikäihmisten palveluohjaus on kaikkien Varsinais-Suomen kuntien yhteinen neuvonta- ja ohjauspalvelu. Puhelin palvelee arkisin klo 9–15.

Vuoden 2023 alusta alkaen palvelun järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha). Lisätietoa palvelusta ja kirjallisen hakulomakkeen löydät Varhan internetsivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Siivouksen palveluseteli

Siivouspalvelua toteutetaan pääasiassa siivouksen palvelusetelillä, ja setelin arvo on sidottu asiakkaan tuloihin. Tulorajat ja setelien arvot muuttuvat vuonna 2023 yhdenmukaisiksi koko Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

Palvelusetelillä siivous hankitaan itse yrityksestä, joka on hyväksytty sosiaalipalveluiden palveluntuottajien listalle. Asiakas voi itse valita listalta, miltä yritykseltä haluaa siivouksen tilata. Siivouksessa käytetään palveluntuottajan siivousvälineiltä ja ‑aineita.

Lisätietoa siivouksen palvelusetelistä löydät sivulta Ikäihmisten palveluiden palvelusetelit.

Siivouspalvelut kotihoidon asiakkaalle

Säännöllisen kotihoidon piirissä olevat ikäihmiset voivat saada kotihoidon tekemää, ylläpitävää siistimisapua. Sillä tarkoitetaan esimerkiksi roskien viemistä sekä keittiön ja wc:n perussiivousta. Siistimisapu sisältyy kotihoidon kuukausimaksuun.