Ikäihmisten päivätoiminta ja kerhotoiminta

Palvelukeskus Ruskassa ja Tarvasjoen hyvinvointikeskuksessa kokoontuu erilaisia ikäihmisen toimintakykyä ja kotona pärjäämistä tukevia ryhmiä. Ryhmiin hakeudutaan tarpeen mukaisesti, esimerkiksi muistisairauden tai yksinäisyyden vuoksi.

  • Palvelukeskus Ruskan osoite: Hyvättyläntie 9, 21420 Lieto
  • Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen osoite: Hämeen Härkätie 610, 21450 Tarvasjoki

Kuntouttava päivätoiminta

Päivätoiminnalla aktivoidaan ja tuetaan ikäihmisen kotona pärjäämistä. Muistisairaille ja omaishoidettaville on omat ryhmät. Päivätoiminnan hintaan sisältyy ruokailu. Toimintaa järjestetään sekä palvelukeskus Ruskassa että Tarvasjoen hyvinvointikeskuksessa.

Lisätietoa toiminnasta saat yhteyshenkilöltä:

Palvelun hakeminen

Päivätoimintaan haetaan Ikäihmisten palveluohjauksen kautta. Ikäihmisten palveluohjaus on kaikkien Varsinais-Suomen kuntien yhteinen neuvonta- ja ohjauspalvelu. Palvelupyynnöt ohjautuvat kuitenkin omaan kotikuntaan. Puhelin palvelee arkisin klo 9–15.

Vuoden 2023 alusta alkaen palvelun järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha). Lisätietoa palvelusta ja kirjallisen hakulomakkeen löydät Varhan internetsivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Palvelun hinta on sama koko Varhan alueella. Varhan asiakasmaksuista saat tietoa sen omalta internetsivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Aktiivinen arki ja Ruskaset

Aktiivisen arjen ryhmä on tarkoitettu niille, joilla on alkuvaiheessa oleva muistisairaus. Toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja aktivoida toimintakykyä. Ryhmä kokoontuu palvelukeskus Ruskassa 12 kertaa. Ruskaset-ryhmä kokoontuu 24 kertaa.

Lisätietoja ryhmistä saat yhteyshenkilöiltä:

Senioripysäkki

Senioripysäkki-keskusteluryhmä on tarkoitettu 60 vuotta täyttäneille. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia, tunteita ja ajatuksia vuorovaikutuksessa muiden ryhmäläisten kanssa. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieventäminen. Ryhmä on maksuton ja ehdottoman luottamuksellinen.

Ryhmä kokoontuu palvelukeskus Ruskassa 15 kertaa, ja sitä ohjaa koulutettu ohjaaja.

Lisätietoa ryhmästä saat yhteyshenkilöltä, ma–to 14.30–15.30: