Ikäihmisten terveys ja hyvinvointi

Liedosta löytyy monenlaisia ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia tukevia palveluja, joita järjestävät Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha), Liedon kaupunki ja erilaiset järjestöt.

Geriatrinen poliklinikka tukee eri tavoin ikäihmisten hyvinvointia

Geriatrinen poliklinikka palvelee yli 65-vuotiaita, kotona asuvia Liedon, Kosken ja Marttilan asukkaita. Poliklinikan toiminta jakaantuu ikäneuvolaan, muistipoliklinikkaan ja geriatriseen arviointitiimiin. Tarkempaa tietoa Geriatrisen poliklinikan palveluista ja yhteystiedoista löydät sen omalta internetsivulta (siirryt Liedon internetsivustolla osioon Terveys ja hyvinvointi).

Härkätien terveys- ja hyvinvointipalvelut

Yleistä tietoa Liedon terveydenhuollon palveluista löydät sen omalta internetsivustolta (siirryt Liedon internetsivustolla osioon Terveys ja hyvinvointi.

Elintapaohjaus ja unikoulu

Fysioterapeutti Kirsi Liimatta antaa liikunta- ja elintapaohjausta sekä pitää unikoulua. Soita tai jätä vastaajaviesti, mikäli haluat muuttaa elintapojasi ja tarvitset siihen tukea ja ohjausta tai kärsit uneen liittyvistä ongelmista. Et tarvitse lääkärin lähetettä.

Liimatta Kirsi
040 527 9470

Liikunta auttaa toimintakyvyn ylläpitämisessä

Senioreille on tarjolla monenlaista ryhmäliikuntaa ja kuntosalivuoroja. Senioriliikunnasta voit lukea lisää sen omalta internetsivulta (siirryt Liedon internetsivustolla osioon Liikunta).

Liikuntarajoitteisten ja pitkäaikaissairaiden voi olla vaikea osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin, sillä liikkuminen vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Vamman tai sairauden vuoksi liikuntarajoitteisille tai erityishuomiota tarvitseville on siksi myös omia ryhmiään. Niistä voit lukea lisää sivulta Soveltava liikunta (siirryt Liedon internetsivustolla osioon Liikunta).

Ryhmätoiminta tukee kotona pärjäämistä ja mielekästä arkea

Palvelukeskus Ruskassa kokoontuvista erilaisista ryhmistä saa apua esimerkiksi yksinäisyyteen tai muistisairauteen. Ryhmistä voit lukea lisää sivulta Päivätoiminta ja kerhotoiminta (siirryt Ikäihmisten palveluiden osioon Tukea kotona asumiseen).

Harrastuksista vireyttä ja mielen hyvinvointia

Liedossa järjestetään paljon erilaista harrastustoimintaa myös ikäihmisille. Toimintaa ja sen järjestäjiä on koottu ikäihmisten palveluiden sivulle Osallistu ja harrasta.

Härkätien sydänyhdistys ry tarjoaa tukea sydänsairastuneille

Härkätien sydänyhdistys ry tarjoaa yhdessä Varsinais-Suomen sydänpiirin kanssa tietoa, tukea ja monipuolista toimintaa sydänsairastuneille sekä kaikille terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Lisätietoa yhdistyksen toiminnasta löydät Härkätien sydänyhdistyksen omalta internetsivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

AA-ryhmästä apua päihdeongelmiin

AA-ryhmä tarjoaa tukea raitistumiseen ja raittiina pysymiseen. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 19 Liedon pappilassa (Hyvättyläntie 17, vanha keltainen puurakennus).

Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 19 pidetään AA-ryhmien avoin kokous. Avoimiin kokouksiin ja tiedotustilaisuuksiin on tervetullut kuka tahansa AA-yhteisöstä kiinnostunut henkilö.