Liedon ja seutukunnan vanhemmille järjestetään teemaluennot YouTubessa vanhemmuuden viikolla huhtikuussa. Luentojen aiheina ovat: 1. Lasten ja nuorten pelimaailma – Mitä pitäisi tietää? 2. Iloa vanhemmuuteen ja työkaluja arkeen. 3. Nuorten päihdekokeilut – Miten puhua päihteistä nuorten kanssa?

Vanhemmuuden viikon teemaluentoja järjestetään 3 arki-iltana:

  • Ma 26.4. klo 18 Lasten ja nuorten pelimaailma – Mitä pitäisi tietää? Minna Koirikivi.

    Lasten ja nuorten keskuudessa pelaaminen on suosittu harrastus, johon liittyy sekä mahdollisuuksia että haasteita. Mitä pitäisi tietää lasten ja nuorten pelimaailmasta ja pelikulttuurista ja miksi sitä olisi hyvä seurata?Vanhempana kohti pelikasvattajuutta – vinkkejä kotien pelikasvatukseen; pelien ikärajat, ruutuaika – yes or no?, kodin pelisäännöistä keskustelemiseen ja sopimiseen.
  • Ti 27.4. klo 18 Iloa vanhemmuuteen ja työkaluja arkeen. Raisa Cacciatore.

    Jokainen yksilö kokee elämää omalla tavallaan. Kaikki tunteet ovat oikein ohjattuina voimavara. Lapsen ja nuoren itsetunto on sekin tunne ja jatkuvassa muutoksessa. Kuinka ylläpidetään yhteispeliä ja puhevälejä? Miten valaa uskoa ja kannustusta niin, että elämänilo säilyisi kaikkien kieltojen, vaatimusten ja rajoitusten viidakossa. Miten suhtaudut kiukkuun ja pettymykseen? Miten opetat elämänhallintaa?Pärjäätkö itse? Ajatuksia ilon vahvistamiseen. Innostus ja tunteitten hallinta auttavat löytämään oman polun.
  • Ke 28.4. klo 18 Nuorten päihdekokeilut – Miten puhua päihteistä nuorten kanssa? Niina Jalo.

    Nuorten päihteiden ja erityisesti huumeidenkäyttö on lisääntynyt Turun seudulla huolestuttavasti. tilastojen mukaan iso osa nuorista on raittiita, osa nuorista kuitenkin käyttää päihteitä. Vaikka oma lapsesi ei kokeilisi päihteitä, hän todennäköisesti tunteen jonkun, joka niitä käyttää ja hänelle tarjotaan niitä jossain vaiheessa. Illassa saat tietoa miten ottaa asia puheeksi oman lapsen kanssa.

Luennot striimataan YouTubeen kaikkien kiinnostuneiden seurattavaksi. Yleisö seuraa luentoa YouTubesta ja voi kysyä/kommentoida chatissa.

Tapahtumien linkit ilmoitetaan tähän uutiseen niiden valmistuttua viimeistään maanantaina 26.4. Linkki aktivoituu, kun tapahtuma alkaa.

Tietoa luennoitsioista:
– Minna Koirikivi on yhteisöpedagogi (AMK), digikouluttaja, koulutussuunnittelija ja kouluttaja, Pelimiitti- toiminnanpääkoordinaattori.
– Raisa Cacciatore on LL, Lastenpsykiatri, nuorisolääkäri, asiantuntijalääkäri, tietokirjailija, kouluttaja, sertifioitu EMDR-kouluttaja.
– Niina Jalo on Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kouluttaja.