Liedon kaupungin kesätyöhaku avautuu tiistaina 27.2. ja on avoinna 12.3. saakka. Kesätyöpaikkoihin palkataan yli 80 nuorta.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuksia ensimmäisiin kesätyökokemuksiin, joten kaupungin kesätyöpaikan voi saada nuori, joka asuu Liedossa, on syntynyt 2004-2007 ja joka ei ole ollut Liedon kaupungin kesätöissä vuonna 2022. Kesätyöjakson palkkaus on 680€/kk.

Liedon kaupungin tarjoamia kesätöitä voi hakea kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta 27.2.-12.3. välisenä aikana osoitteessa Kuntarekry.fi

Kesätöihin voi päästä arvonnan tai haastattelun kautta. Arvonnan kautta saatavia töitä on tarjolla esimerkiksi lastenhoidossa, viheralueiden hoidossa, kiinteistönhoidossa sekä siivous- ja puhtaanapidossa. Muutama arvottava kesätyöpaikka jaetaan sosiaalisin perustein, sosiaalityön suosituksesta.

Yrittämisestä kiinnostuneet nuoret voivat hakea kesäyrittäjyystukea

Tukea voi hakea 15-19 -vuotias lietolainen nuori, joka ei ole saanut kaupungin kesätyöpaikkaa tai kesätyötukea. Tuki on suuruudeltaan 200 € ja sitä haetaan jälkikäteen 30.9 mennessä.

Liedon työllistämispalveluiden ja 4H yhdistyksen yhdessä kehittelemä toimintamalli kannustaa nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi. Kesäyrittäjyystukea voidaan myöntää tiettyjen ehtojen täyttyessä. Nuoren on käytävä 4H:n tai Potkurin järjestämä yrittäjyyskurssi, jonka kautta hän saa itselleen myös vastuuohjaajan. Kesä-elokuun aikana työtunteja tulee olla vähintään 60.

Apua kesätyön hakuun? Kesätyöjelppi auttaa

Yläkoululaisille suunnattu Kesätyöhakujelppi tarjoaa lietolaisille 7.-9. luokkalaisille apua ja vinkkejä kesätyön hakuun. Jelpeissä saat apua mm. kesätyöhakemusten kirjoittamiseen ja CV:n laatimiseen. Paikan päällä vinkataan myös avoinna olevista kesätyöpaikoista.


Tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle

Liedon kaupunki myöntää tukea lietolaisen nuoren työllistävälle yritykselle. Yritys voi olla myös Liedon ulkopuolelta. Tuki on suuruudeltaan 350 euroa.