Vapaa-aika ja harrastukset
Opetus
Ravintoloiden sulkeminen
Riskiryhmien ja ikääntyneiden suojaaminen
Koronatartunnat ja altistumiset Liedon kunnan toimipisteissä

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Koronatartuntojen määrä kasvaa. Koronan ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomessa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 194,7. Edellisellä seurantajaksolla ilmaantuvuusluku oli 254,1.

Liedon kunta noudattaa Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän suosituksia: Varsinais-Suomen koronasuositukset ja -tilanne sairaanhoitopiirin verkkosivuilta

Vapaa-aika ja harrastukset

Liedon kirjasto

Liedon kirjaston omatoimialue ja lehtisali ovat suljettuina 18.4. saakka. Voit asioida kirjastossa pikaisesti: palauttaminen, lainaaminen, varausten nouto ja asiakastietokoneiden lyhytaikainen käyttö ovat mahdollisia. Rajoita kirjastokäyntisi enintään 15 minuutin mittaiseksi. Kirjastoon pääsee enintään 10 asiakasta kerralla.

Nuorisotilat

Liedon nuorisotilat ovat suljettuina 26.4. asti. Nuorisopalvelut kohtaavat nuoria verkossa. Katso lisätiedot nuorten palvelut sivuilta.

Harrastustoiminta

Kaikki aikuisten ja yli 12 vuotiaiden harrastustoiminta pidetään keskeytettynä 18.4. saakka

Alle 12-vuotiaat voivat harjoitella oman harrastusryhmänsä kesken. Salivuorolla saa olla korkeintaan 9 lasta + yksi ohjaaja. Alle 12-vuotiaiden harrastusryhmissä on jatkossakin suositeltavaa kokoontua aina samoissa kokoonpanoissa. Ottelut ja pelit ovat kiellettyjä ja lähikontakteja ei sallita.

Myöskään kilpailutapahtumia, konsertteja, esityksiä, näytöksiä tai muita kohtaamisia muiden harrastusryhmien kanssa ei pidä järjestää.

Ulkoliikunta
Kenttävuorolla voi olla korkeintaan 50 henkeä.
Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimiseen liikuntaan. Omatoimisesti voi harrastaa liikuntaa korkeintaan kuuden hengen ryhmissä.

Yleisötilaisuudet

Aluehallintovirasto on rajannut sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömäärän enintään kuuteen henkilöön (voimassa 26.4.2021 asti).

AVI:n sivuilla on vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Kaikissa tapahtumissa pitää noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.

Yksityistilaisuudet

Suositellaan, että yli kuuden henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestetä.

Opetus

Yläkoulut

Peruskoulun yläluokat ovat palanneet lähiopetukseen 6.4.2021.

Alakoulut

Perusopetuksen luokat 1. – 6. ovat lähiopetuksessa. Opetus tapahtuu omissa ryhmissä.

Kasvomaskisuositus laajeni koskemaan myös kolmas-luokkalaisia. Vahva maskin käyttösuositus on voimassa kolmannesta vuosiluokasta eteenpäin ja niille, jotka ovat koulukuljetuksen piirissä. Kouluilla jaetaan kertakäyttömaskeja ja opastetaan niiden käyttöön. Maskeja jaetaan 2 kpl/päivä tai tarpeen mukaan.

Toisen asteen opetus

Lukiolaiset ovat palanneet lähiopetukseen 6.4.2021.

Novida on palannut lähiopetukseen 6.4.2021. Muut toisen asteen oppilaitokset antavat tarkempia ohjeita suoraan opiskelijoilleen.

Lieto-opisto

  • Lieto-opiston kuorojen, liikunnan, tanssin ja joogan lähiopetus on peruttu tältä keväältä.
  • Liikunnassa ja joogassa on tarjolla runsaasti etäopetusryhmiä, joihin voi ilmoittautua mukaan kotisivujen kautta tai soittamalla opiston toimistoon.
  • Kuvataiteen perusopetuksen ja lastenteatterin alle 12-vuotiaiden ryhmät jatkuvat normaalisti, kuten myös musiikin yksilöopetus.
  • Kieltenopetus jatkuu etäopiskeluna.
  • Kädentaitoryhmistä osa on tauolla tai jatkaa töiden loppuvalmistelua viiden opiskelijan pienryhmissä.

Ravintoloiden sulkeminen koskee Ruskan palvelukeskuksen ja Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen ruokasaleja

Valtioneuvoston asettama väliaikainen ravitsemisalan sulku koskee myös Ruskan palvelukeskuksen ja Tarvasjoen hyvinvointikeskuksen ruokasaleja 8. – 28.3.2021

Ruoan ulosmyynti on sallittua ja kummastakin toimipisteestä myydään aterioita lounasaikana mukaan:
HVK klo 11.00-13.00, Ruska klo 11.15 -13.15.

Riskiryhmien ja ikääntyneiden suojaaminen

Ikääntyvillä ja riskiryhmiin kuuluvilla on oikeus tavata läheisiään. Vierailusta hoitokodissa tulee sopia etukäteen ja varmistaa vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä yksiköltä. Vain terveenä ja täysin oireettomana voi tulla vierailulle. Vierailijoiden ja saapuvien asiakkaiden tulee käyttää suu-nenäsuojainta (oma suojain mukana). Vierailijoiden määrä on pääsääntöisesti yksi tai kaksi vierailijaa asiakasta kohden.

Rajoitus koskee kaikkea Fölin liikennettä sillä poikkeuksella, että arkipäivisin rajoitus ei koske vuonna 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia.

Liedon kunnan toimipisteissä todetut koronatartunnat ja altistumiset

Kerromme tiedot koronavirustartunnoista ja altistumisista Liedon kunnan toimipisteissä kuukauden ajalta. Tiedot kerrottiin 2020 aikana yksittäisinä tiedotteina kunnan verkkosivulla. Vuoden 2021 alusta lähtien tiedot on kerrottu kootusti tällä samalla sivulla.

25.3. Loukilinnan päiväkoti
Loukilinnan päiväkodissa todettiin koronatartunta 25.3. Altistumisia on tapahtunut 23.-24.3 välisenä aikana. Altistuneet on asetettu karanteeniin 5. tai 6.4. saakka, riippuen altistumisajankohdasta.

24.3. Loukilinnan päiväkoti
Loukilinnan päiväkodissa todettiin koronatartunta 24.3. Altistumisia on tapahtunut 19.-22.3. välisenä aikana. Altistuneet on asetettu karanteeniin 2.4. tai 5.4. saakka, riippuen altistumisajankohdasta.

20.3. Littoisten ala-aste
Littoisten koulun ala-asteella todettiin 20.3 korontartunta kahdella henkilöllä. Altistumispäivä on 15.3. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

20.3. Järvikodon päiväkoti
Järvikodon päiväkodissa todettiin Koronatartunta 20.3. Altistumispäivämäärä on 12.3. Altistuneet on asetettu n karanteeniin 20 – 26.3. väliseksi ajaksi.

19.3. Liedon kirjasto
Liedon kirjastossa todettiin koronatartunta 19.3. Altistuneet on asetettu karanteeniin 1.4. saakka.

11.3. Loukinaisten koulu
Loukinaisten koulussa todettiin koronatartunta 11.3. Koulussa on altistunut 20 henkilöä koronalle 7. ja 8.3. Altistuneet on asetettu karanteeniin 23.3. saakka.

8.3. Ilmaristen esiopetusryhmä
Ilmaristen esiopetusryhmässä todettiin koronatartunta 8.3 Altistumispäivämäärä on 5.3.. Altistuneet on asetettu karanteeniin 8 -19.3. väliseksi ajaksi.

Suojaa itsesi, läheisesi ja kanssakulkijat

Vältä kaikkia tarpeettomia kontakteja
Noudata hygieniasuosituksia
Käytä kasvomaskia
Säilytä yli kahden metrin turvaväli muihin ihmisiin
Jos sinulla on pieniäkään oireita, mene koronatestiin ja pysy kotona