Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

Tiistaina 21.9. kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti, että etätyön suosituksesta voidaan luopua syyskuun lopussa. Muita muutoksia alla oleviin suosituksiin ei tehty.

Liedon kunta noudattaa Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmän suosituksia: Varsinais-Suomen koronasuositukset ja -tilanne sairaanhoitopiirin verkkosivuilta

Etätyösuositus on voimassa

Kasvomaskit

Varsinais-Suomessa on voimassa tiukin maskisuositus (THL:n leviämisvaiheen suositus). Maskia suositellaan sen mukaan käytettäväksi:

 • Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa.
 • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset, Varsinais-Suomessa peruskoulun 4. luokasta lähtien.
 • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. Työpaikoilla suositellaan huomioimaan Työterveyslaitoksen ohjeistus. Työnantaja päättää työpaikoilla sovellettavista käytännöistä.

Lue myös Fölin nettisivuilta maskien käytöstä sekä koronaviruksen vaikutuksista joukkoliikenteessä.

Vapaa-aika ja harrastukset

Kirjasto

Kun käyt kirjastossa, muista turvavälit, hyvä käsihygienia ja kasvomaski. Lehtisalissa on lukupaikkoja turvavälien vuoksi käytössä rajatusti – varaudu siis siihen, että voit joutua odottamaan lukupaikan vapautumista.

Harrastustoiminta

Lapset ja nuoret (vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet)

 • Harrastetoiminta voi jatkua oman ryhmän kesken lähikontakteilla.
 • Kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittua.

Aikuiset

 • Ryhmäliikunta sekä ottelu- ja kilpailutoiminta sisä- ja ulkotiloissa voivat jatkua lähikontakteilla.
 • Sisätiloissa tulee välttää lähikontaktia. Osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Julkiset ja yksityiset tilat

Julkisten ja yksityisten asiakas- ja toimitilojen käyttöä ei toistaiseksi rajoiteta. Osallistujien ja seurueiden on vältettävä lähikontaktia toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa on vältettävä lähikontaktia. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta yleisötilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä on syytä noudattaa.

Ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti valtioneuvoston asetuksella. (STM:n tiedote 22.7.2021)

VSSHP on antanut tiistaina 3.8.2021 Lounais-Suomen AVI:lle lausunnon TTL 58 d §:n mukaisten toimenpiteiden käyttöönoton edellytyksistä. Lausunnon saatuaan L-S AVI valmistelee asiasta päätöksen ja arvioi mm. turvavälejä koskevia vaatimuksia sekä mahdollisia vaatimuksia asiakastilojen osastoinneista.

Yleisötilaisuudet

 • Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut kokoontumisrajoituksia koskevan päätöksen koko Varsinais-Suomeen 29.7.–15.8.2021.
 • Yli 10 henkilön tilaisuuksia sisätiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia ja turvallisuusohjetta ja lähikontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään
 • yli 50 henkilön tilaisuuksia ulkotiloissa voi järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia ja turvallisuusohjetta ja fyysinen kontakti osallistujien välillä pystytään tosiasiallisesti välttämään.
 • Kaikissa tapahtumissa pitää noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.
 • AVI:n sivuilla on vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin

Yksityistilaisuudet

Yksityistilaisuuksia koskee sama suositus kuin yleisötilaisuuksia.

Matkustussuositus

Suositellaan käyttämään harkintaa erityisesti ulkomaille matkustamisessa ja huomioimaan ulkoministeriön antamat suositukset sekä THL:n suositukset matkustamisesta.

Riskiryhmien ja ikääntyneiden suojaaminen

Ikääntyvillä ja riskiryhmiin kuuluvilla on oikeus tavata läheisiään. Vierailusta hoitokodissa tulee sopia etukäteen ja varmistaa vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä yksiköltä. Vain terveenä ja täysin oireettomana voi tulla vierailulle. Vierailijoiden ja saapuvien asiakkaiden tulee käyttää suu-nenäsuojainta (oma suojain mukana). Vierailijoiden määrä on pääsääntöisesti yksi tai kaksi vierailijaa asiakasta kohden.

Liedon kunnan toimipisteissä todetut koronatartunnat ja altistumiset

Kerromme tiedot koronavirustartunnoista ja altistumisista Liedon kunnan toimipisteissä kuukauden ajalta. Tiedot kerrottiin 2020 aikana yksittäisinä tiedotteina kunnan verkkosivulla. Vuoden 2021 alusta lähtien tiedot on kerrottu kootusti tällä samalla sivulla.

2.7. Loukilinnan päiväkodissa todettiin koronatartunta.