Päivitetty 12.2.2021

Koronarokotukset aloitettiin Härkätien alueella (Lieto, Marttila, Koski TL) tammikuun alussa. Rokotteita annetaan THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Viikoilla 2-6 alueelle saatiin 170-210 rokoteannosta viikossa, tulevina viikkoina rokotemäärät ovat jonkin verran suurempia.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Koronarokotetta tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille, jotka haluavat ottaa rokotteen. Jokainen rokotettava tarvitsee kaksi rokoteannosta.

Koronarokotukset etenevät järjestyksessä Härkätien yhteistoiminta-alueella

Viikolla 1. annettiin ensimmäiset 48 rokotetta Covid-19 –potilaita hoitaville ja koronanäytteitä ottaville terveydenhuollon ammattilaisille.

Viikolla 2-3 annettiin tehostetun palveluasumisen henkilökunnan ja potilaiden rokotuksia Liedossa, Marttilassa ja Koskella mukaan lukien yksityiset asumispalveluyksiköt

Viikolla 4-6 annettiin toinen rokoteannos ensimmäisen rokotteen saaneille.

Viikolla 7

  • Jatketaan tehostetun palveluasumisen henkilökunnan ja asukkaiden rokottamista.
  • Aloitetaan kotihoidon ja kotipalvelun asiakkaiden rokotukset. Rokottamisesta tiedotetaan asiakkaalle henkilökohtaisesti.

Viikolla 8

  • Jatketaan kotihoidon ja kotipalvelun asukkaiden ja henkilökunnan rokotuksia yhteistoiminta-alueella.
  • Aloitetaan iäkkäiden, 80 vuotta täyttäneiden rokotukset. Samalla rokotetaan heidän kanssaan samassa taloudessa asuva puoliso/omaishoitaja iästä riippumatta. Ajanvarauksen alkamisesta ilmoitetaan henkilökohtaisesti tekstiviestillä, Lieto.fi verkkosivulla ja paikallislehdissä.
  • Aloitetaan vammaispalvelun asiakkaiden ja henkilökunnan rokottaminen
  • Aloitetaan sekä 70 -79 -vuotiaiden että 60 – 69 -vuotiaiden riskiryhmä 1:een kuuluvien henkilöiden rokotukset mikäli rokotetta saadaan luvattu määrä. Riskiryhmä 1:seen kuuluvat vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet. Ajanvarauksen alkamisesta riskiryhmään kuuluville ilmoitetaan Lieto.fi verkkosivulla ja paikallislehdissä.

Viikolla 9 jatketaan edellisellä viikolla aloitettujen ryhmien rokotuksia sekä rokotetaan niitä sote-henkilöstöön kuuluvia, jotka eivät rokotetta ole vielä saaneet.

Todennäköisesti huhtikuun aikana rokotteen saavat muut ikääntyneet, 70-80 -vuotiaat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuva puoliso/omaishoitaja iästä riippumatta.

Kuntalalaisten rokottaminen alkaa todennäköisesti toukokuussa – odota vuoroasi maltilla

Jos viikottaiset rokotemäärät ovat riittävän suuria, aloitetaan muun väestön (16-69 vuotiaat) rokottamiset todennäköisesti toukokuussa. Rokotusten alkamisesta, ajanvarauksesta ja rokotuspaikoista ilmoitetaan Lieto.fi verkkosivuilla, paikallislehdissä ja muissa kunnan viestintäkanavissa.

Käytettävät rokotteet

Viikolla 7 tulevaa AstraZenecan rokotetta annetaan toistaiseksi kaikille alle 70-vuotiaille, sitä iäkkäämmät saavat Pfizer Biontecin tai Modernan rokotetta. Asiakas ei voi itse valita rokotteen valmistajaa, koska Thl on määrittänyt rokotteille omat ikärajat.