Aluehallintovirasto kieltää 10.12. alkaen tartuntatautilain nojalla Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntien kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotiloja. Rajoituksista voi vapautua, jos paikalla tarkastetaan koronapassi.

Koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia. Siksi koronapassia ei oteta käyttöön kirjastossa ja nuorisopalvelujen tiloissa, paitsi jos niissä järjestetään yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia.

Aluehallintoviraston määräys on voimassa 10.12.-1.12. AVI:n tiedote 9.12.

Avi:n määräys ei koske oppilaitosten toiminta, varhaiskasvatusta, ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Koronapassi liikuntapaikoilla

  • Koronapassia edellytetään kunnan sisäliikuntapaikoilla kaikilta yli 16-vuotiailta 10.12.–31.12.2021 välisenä aikana. Tämä koskee Lietohallin eri tiloja ja koulujen liikuntatiloissa ilta-aikaan tapahtuvaa harrastustoimintaa
  • Koronapassi edellytetään myös henkilöiltä, jotka tuovat lapset harjoituksiin.
  • Ohjatun ryhmäliikunnan vuoroilla koronapassi edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta osallistujilta.
  • Henkilömäärärajoituksia ei ole niissä liikuntapaikoissa, joissa yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassi. Tällöin harjoitusvuorojen tai ohjatun toiminnan vuorojen osallistujamäärää ei ole rajoitettu.
  • Koronapassi ei ole käytössä omatoimikäytössä olevilla ulkoliikuntapaikoilla, kuten hiihtoladut, ulkokuntosalit ja luonnonjääkentät.
  • Seurat vastaavat omien varattujen vuorojensa yli 16-vuotiaiden osallistujien koronapassien tarkistamisesta.

Näin saat itsellesi koronapassin

EU:n koronatodistus toimii Suomessa koronapassina ja sitä voi käyttää myös matkustaessa.

Lataa tai tulosta koronatodistus ensisijaisesti Omakannasta.

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Lue ohjeistus koronatodistuksen ja koronapassin lataamisesta kanta.fi sivustolta.

Tilaa Härkätien terveysasemalta jos Omakannan käyttö ei ole mahdollista

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista, voit tilata koronatodistuksen tulostettuna Härkätien pääterveysasemalta, p. 02 4873 723.1.