Siirry sisältöön

Littoisten verkatehdasmiljöö, Kyläyhdistys Emma ja Anselmi

Lisätietoja
Ominaisuudet
  • Esteetön
Tapahtumia, opastusta ja kierroksia Littoisten verkatehdasmiljöössä.
Kotiseutuyhdistys Emma ja Anselmi ry:n draamallinen tarinakierros Littoisten verkatehtaalla

Littoisten verkatehdasmiljöö on yksi Suomen parhaiten säilyneistä teollisuusmiljöistä. Omaleimaiselta alueelta löytyy tehdasrakennuksen lisäksi mm. vanhoja työläisasuntoja, kirkko, työväentalo ja patruunan linna. Vuonna 1823 rakennettu tehdas sijaitsee aivan Littoistenjärven rannalla.

Kyläyhdistys Emma ja Anselmi ry:n tarinalliset kävely- ja draamakierrokset kertovat viehättävästi entisöidyn tehdasmiljöön värikkäästä elämästä. Kierrokset päättyvät Galleria Kyläkirkkoon. Opastuksia järjestetään ympäri vuoden tilauksesta ja tapahtumien yhteydessä yleisökierroksina.

Verkamiljöössä järjestetään useita yleisötapahtumia. Littoisten lumoavat pihat -kirppistapahtuma järjestetään toukokuussa ravintolapäivänä. Silloin voi tutustua alueen pihoihin, tehdä kirppislöytöjä ja nauttia paikallista syötävää. Tarjolla on paljon ohjelmaa ja opastuskierroksia. Kesä- ja elokuussa keskiviikkoiltaisin viihdytään iltatorilla tehtaan viereisessä Verkapuistossa. Littoisten perinnemarkkinat järjestetään työväentalon pihalla syyskuun toisena sunnuntaina. Ohjelmaa on kaikenikäisille poniajelusta draamaopastukseen.

map