Siirry sisältöön

Littoisten verkatehdasmiljöö, Kyläyhdistys Emma ja Anselmi

Lisätietoja
Ominaisuudet
  • Esteetön
Tapahtumia, opastusta ja kierroksia Littoisten verkatehdasmiljöössä.
Kotiseutuyhdistys Emma ja Anselmi ry:n draamallinen tarinakierros Littoisten verkatehtaalla

Littoisten verkatehdasmiljöö on yksi Suomen parhaiten säilyneistä teollisuusmiljöistä. Omaleimaiselta alueelta löytyy tehdasrakennuksen lisäksi mm. vanhoja työläisasuntoja, kirkko, työväentalo ja patruunan linna. Vuonna 1823 rakennettu tehdas sijaitsee aivan Littoistenjärven rannalla.

Kyläyhdistys Emma ja Anselmi ry:n tarinalliset kävely- ja draamakierrokset kertovat viehättävästi entisöidyn tehdasmiljöön värikkäästä elämästä. Kierrokset päättyvät Galleria Kyläkirkkoon. Opastuksia järjestetään kesäkaudella tilauksesta ja yleisökierroksina.

Verkamiljöössä järjestetään useita yleisötapahtumia. Toukokuun ravintolapäivänä voi tutustua alueen pihoihin ja tehdä kirppislöytöjä sekä nauttia paikallista syötävää. Laajalle levittäytyvä Littoisten lumoavat pihat -tapahtuma tarjoaa lisäksi musiikkia, lastenohjelmaa, puutarhatietoa, valokuvanäyttelyn ja opastuskierroksen. Kesä- ja elokuussa keskiviikkoiltaisin viihdytään iltatorilla tehtaan viereisessä Verkapuistossa. Sieltä löydät kaikenlaista uutta ja vanhaa rompetta, syötävää ja ohjelmaa sekä mukavaa ja rentoa tunnelmaa. Littoisten perinnemarkkinat järjestetään työväentalon pihalla syyskuun toisena sunnuntaina. Ohjelmaa on kaikenikäisille poniajelusta draamaopastukseen.

Joukkoliikenneyhteydet: Föli-linjat

L1 aikataulu, L2 aikataulu, L10 aikataulu, L13 aikataulu, Kutsubussi, 2B ja 2C aikataulu (säännöllinen vuorotiheys)

Lähin pysäkki: Verkatehdas

map