Varsinais-Suomen kunnat aloittavat rokotukset vaihtelevasti 29.10-19.11. välisenä aikana.

Influenssarokotuksen saavat maksutta seuraavat riskiryhmät:

  • Raskaana olevat henkilöt
  • 6 kk–6-vuotiaat lapset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

Jos et kuulu riskiryhmään ja haluat kustantaa kausi-influenssarokotteen itse, pyydä resepti työterveyshuollostasi tai omalta terveysasemaltasi. Jotkut työnantajat tarjoavat influenssarokotuksen myös riskiryhmään kuulumattomille. Tarkista oman työpaikkasi käytäntö työnantajaltasi.

Koronarokotuksen tehosteannos mahdollista saada samalla rokotuskerralla

Influenssakaudella 2023−2024 rokotusohjelman influenssarokotteet ovat pistettävä VaxigripTetra-rokote kaikille ikäryhmille ja FluenzTetra-nenäsumuterokote 2−6-vuotiaille lapsille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivustolla on lisätietoja tämän vuoden influenssarokotteista: thl.fi/influenssarokote

Henkilön, joka kuuluu koronarokotuksen tehosteannoksen kohderyhmään, on mahdollista saada koronarokotuksen tehosteannos samalla rokotuskerralla influenssarokotteen kanssa. Koronarokotuksen tehosteannoksen kohderyhmään kuuluva voi ottaa myös pelkän koronatehosteen. Koronarokotusten tehosteannoksia suositellaan seuraaville riskiryhmille: thl.fi/koronarokotukset

Influenssarokotukset 65 vuotta täyttäneille

65 vuotta täyttäneet henkilöt saavat maksuttoman influenssarokotteen omalta terveysasemalta tai erillisissä rokotustapahtumissa.

Säännöllisen kotihoidon piirissä olevat asiakkaat saavat kausi-influenssarokotteen kotihoidon kautta. Ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä asuvien 65 vuotta täyttäneiden rokotukset hoidetaan asumispalveluyksikön toimesta.

Influenssarokotukset raskaana oleville sekä lapsille ja nuorille

Raskaana oleville naisille suositellaan sekä koronarokotusta että kausi-influenssarokotusta. He saavat halutessaan rokotteet äitiysneuvolasta oman neuvolakäyntinsä yhteydessä tai oman terveysaseman kautta.

Myös 6 kk–6-vuotiaat lapset sekä alle 6 kuukauden ikäisten lasten vanhemmat saavat influenssarokotuksen ilman ajanvarausta joko neuvolakäynnin yhteydessä tai neuvoloissa järjestettävissä influenssarokotustapahtumissa. Tarkka käytäntö vaihtelee eri kuntien välillä.

Riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat saavat pääasiassa rokotteen omasta koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta.

Varha, Varsinais-Suomen hyvinvointialue. logo.