Föli palauttaa maskipakon liikenteeseensä heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi, kertoo Turun Seudun joukkoliikenne tiedotteessaan 9.8.

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee tiistaista 10.8. alkaen käyttää kasvomaskia Fölin busseissa ja vesibusseissa matkustaessa, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Myös Fölin kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan.

Heikentyneessä koronavirustilanteessa jokaisen matkustajan toiminnalla on väliä.

Kasvomaskin käyttämisen lisäksi kannattaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä maksaa bussi- tai vesibussimatka matkakortilla, mobiililipulla tai lähimaksulla. Muihin matkustajiin kannattaa pyrkiä pitämään turvaväliä myös pysäkillä. Jos matkustaminen ruuhka-aikaan ei ole välttämätöntä, kannattaa matkustaminen ajoittaa muihin aikoihin. Ruuhkaisinta Fölin liikenteessä on arkisin noin klo 7–8:30 ja 13–16:30. 

On valitettavaa, että maskipakkoon joudutaan palaamaan. Meillä jokaisella on kuitenkin suuri henkilökohtainen vastuu epidemian taltuttamisessa. Keväällä maskeja käytettiin kiitettävästi busseissa, ja nyt kun maskeista on tullut kiinteä osa pandemian aikaista yhteiskuntaa, uskomme maskipakon tuovan vastaavan vaikutuksen tälläkin kertaa, kertoo suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Velvoite maskin käytöstä lisätään Fölin matkaehtoihin.

Maskipakko on voimassa toistaiseksi.

Fölissä oli käytössä maskipakko jo keväällä, mutta se muutettiin suositukseksi kesäkuussa, kun koronavirustilanne oli parempi.