Pandemiasta huolimatta Turun seudulla on paljon uusia työntekijöitä hakevia yrityksiä ja monipuolista koulutustarjontaa. Turun seudun ensimmäisille virtuaalisille rekrytointimessuille voi osallistua omalla tietokoneella tai älypuhelimella 8.–12.3. Näytteilleasettajaksi haluavien yritysten tulee ilmoittautua mukaan helmikuun loppuun mennessä.

Työ- ja yrityselämää ravistelleesta maailmanlaajuisesta poikkeustilasta huolimatta markkinoilla on tälläkin hetkellä sekä rekrytoivia yrityksiä että uutta uraa etsiviä ammattilaisia. Avoimien työpaikkojen lisäksi tarjolla on runsaasti myös koulutusta. Hakijoiden ja tarjoajien kohtaamista edistämään järjestetään tänä keväänä kuuden kunnan yhteiset Turun seudun virtuaaliset rekrymessut. Messut tarjoavat alustan rekrytoivien yritysten ja oppilaitosten, työpaikkaa etsivien ammattilaisten tai uudelle uralle haluavien, koulutuksesta kiinnostuneiden henkilöiden kohtaamiselle.

Ohjelmaa, uraohjausta ja videotapaamisia

Turun seudun virtuaaliset rekrymessut ovat avoinna viikolla 10 Tavata-verkostoitumisalustalla. Messujen aloituspäivänä maanantaina 8.3.2021 messuilla on työnhakuun ja uraohjaukseen liittyvää liveohjelmaa klo 9 – 18 ja loppuviikon (9. – 12.3.2021) ajan kävijät voivat tutustua itseään kiinnostavien yritysten avoimiin työpaikkoihin ja tallennettuihin video- ja esitesisältöihin sekä kohdata yritysten edustajia – kotoa käsin! Tapahtumaan on vapaa pääsy ja osallistumiseen tarvitaan vain tietokone tai älypuhelin sekä verkkoyhteys.

Virtuaalisille rekrymessuille odotetaan näytteilleasettajiksi noin sataa työnantajaa mm. sosiaali- ja terveyssektorilta, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalta, teollisuudesta, varasto- ja logistiikka-alalta, rakentamisesta, kaupan, ravintola-alan ja muiden palveluiden aloilta sekä julkiselta sektorilta. Messuilla on avoinna kokopäiväisiä ja osa-aikaisia työpaikkoja, kesätyöpaikkoja, oppisopimuspaikkoja, harjoittelupaikkoja ja koulutuspaikkoja. Työpaikkoja tarjoavilla yrityksillä on messualustalla omat virtuaaliset osastot, joilla työnhakijat voivat tutustua yritykseen ja sen avoimiin työpaikkoihin, keskustella yrityksen edustajien kanssa ja tehdä omaa osaamistaan tunnetuksi.

Rekrytoivien yritysten ilmoittautuminen auki 28.2. asti

  • Tänä vuonna menemme terveys ja turvallisuus edellä, kokoamme voimamme ja järjestämme kuntien omien yksittäisten kivijalkamessujen sijaan seudulliset rekrytointimessut verkossa, kertoo Raision kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila.

Messujen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Raision, Naantalin ja Kaarinan kaupunki sekä Liedon, Maskun ja Mynämäen kunnat. Järjestelyissä mukana on myös Varsinais-Suomen TE-palvelu sekä oppilaitoksia kuten Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Turun ammatti-instituutti ja Turun ammattikorkeakoulu.

  • Kävijät saavat lisätietoja aikatauluista ja ohjeita osallistumiseen järjestäjätahojen verkkosivuilta ja somealustoilta, esimerkiksi Facebookiin luodun tapahtumajulkaisun kautta. Tapahtuma-alustalla kävijät pystyvät suodattamaan avoinna olevia paikkoja esimerkiksi toimialojen tai työsuhteen muodon mukaan, Mattila kertoo.
  • Näytteilleasettajaksi haluavien yritysten kannattaa olla suoraan yhteydessä mukana olevien kuntien yritysyhteistyöstä vastaaviin tahoihin, jos tulee kysyttävää ilmoittautumiseen tai messuihin liittyen, neuvoo Liedon yritys- ja työllisyyskoordinaattori Mika Stepanoff. – Mukaan voi ilmoittautua aina 28.2.2021 asti.

Lisätietoja antavat
Elinvoimapäällikkö Samu Mattila, Raision kaupunki, puh. 040 183 9830, samu.mattila@raisio.fi (8.2.2021 alk.)
Yritys- ja työllisyyskoordinaattori Mika Stepanoff, Liedon kunta, puh. 050 315 0382, mika.stepanoff@lieto.fi
Elinkeinoasiamies Lassi Rosala, Naantalin kaupunki, puh. 040 678 3270, lassi.rosala@naantali.fi
Yritysasiamies Matti Helenius, Mynämäen kunta, puh. 040 135 4509, matti.helenius@mynamaki.fi
Elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen, Maskun kunta, puh. Puh. 044 7388 338, lauri.hyttinen@masku.fi
Työllisyyskoordinaattori Marja-Leena Hämäläinen, Kaarinan kaupunki, puh. 050 359 3615,
marja-leena.hamalainen

Tiedote: Turku Business Region

Turku Business Region teksti ja logo.