Ympäristönsuojelun luvat ja ilmoitukset

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtäviin kuuluu erilaisten ympäristönsuojelulain, maa-aineslain, vesilain sekä maasto- ja vesiliikennelain mukaisten lupien myöntäminen ja ilmoitusten käsittely. Mikäli toimintasi tarvitsee ympäristöluvan, maa-ainesluvan, aiheuttaa normaalista poikkeavaa melua ympäristössä tai kyse on lannan varastoimisesta, ota yhteyttä kunnan ympäristötoimeen.

Hae lupaa sähköisesti

Ympäristönsuojelussa on otettu käyttöön sähköinen Lupapisteen asiointipalvelu 1.6.2022 alkaen.

Lupaa haetaan sähköisesti Lupapisteen kautta. Myös neuvontapyynnöt kannattaa laittaa Lupapisteen kautta.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Suunnitelmat voidaan valmistella sähköisesti yhdessä eri viranomaisten ja hankkeen ammattilaisten kanssa.

Palvelussa voi seurata lupa-asioiden ja hankkeiden etenemistä ja nähdä muiden osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Lupapiste kattaa ympäristönsuojelulain, maa-aineslain, vesilain sekä maasto- ja vesiliikennelain mukaisten lupien ja ilmoitusten hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille myös neuvontapyyntöjä jo ennen hakemuksen/ ilmoituksen jättämistä.

Asioijat rekisteröityvät palveluun pankkitunnuksillaan. Se ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen tai ilmoituksen ohjeiden ja valintojen avulla. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on nopeampaa, sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.


Ympäristönsuojelulain (527/2014), maa-aineslain (555/1981), jätelain (646/2011) ja vesilain (587/2011) mukaisen asian käsittelystä peritään Liedon kunnan vahvistetun taksan mukainen maksu.

Liedon ympäristönsuojeluviranomaisen taksa 2019

Liedon-kunnan-maa-ainestaksa 2018

Ympäristöpäällikkö
Suutari Milla
0503072915
milla.suutari@lieto.fi
Ympäristötoimen sihteeri
Ahti Mairit
0504116142
mairit.ahti@lieto.fi
Ympäristötarkastaja
Heikkinen Janni
040 183 2697
janni.heikkinen@lieto.fi