Yrittäjät ja nuoret kohtasivat Liedon kesäduuni tapahtumassa

Julkaistu 23.1.2018 klo 13.00

Lietohallissa järjestettiin 18.1 Liedon ensimmäiset kesätyöpaikkojen rekrytointitapahtuma, Kesäduuni 2018. Tapahtumaan osallistui 32 yritystä ja n. 1300 nuorta.

Aamupäivä oli kohdennettu 8-9 luokkalaisille, joiden ohjauksesta, työnhakuvalmennuksesta ja CV-pajasta vastasivat Liedon lukion oppilaat. Iltapäivä oli kohdennettu 2-asteen lukio- ja ammatillisessa opiskelussa oleville nuorille sekä nuorille lietolaisille työnhakuasiakkaille.

Tapahtuman kävijämäärät työnhakijoissa ja yrityksissä ylittyivät selvästi, toteaa yritys- ja työllisyyskoordinaattori Mika Stepanoff Liedon kunnalta.

Yritykset kiittivät nuoria hyvästä asenteesta

Kaikki tapahtumaan osallistuvat työnantajat kiittivät nuoria hyvästä asenteesta ja valmistautumisesta työnhakuun. 2-asteen opiskelijat Liedossa olivat ennakkoon harjoitelleet koulussa työnhakutilanteita ja myyntipuhetta itsestään ja se tuotti tulosta.

Yritykset tarjosivat TET-paikkoja, kesätyöpaikkoja, vakituisia työpaikkoja, oppisopimuspaikkoja ja työssäoppimispaikkoja nuorille.

Kunnanjohtaja Esko Poikela haastatteleelogistiikkavastaava Henri Virtasta Kronfågel Oy:stä

Kuvateksti: Kesäduuni 2018 esiintymislavalla oli ohjelmaa koko päivän ajan. Kunnanjohtaja Esko Poikela haastatteli esiintymislavalla työnantajia ja yritykset esittelivät omaa toimintaansa  Kuvassa kunnanjohtaja Esko Poikelan haastateltavana logistiikkavastaava Henri Virtanen Kronfågel Oy:stä.

Rekrytointitapahtuma on kustannustehokas  tapa tuoda työnantajat ja työnhakijat yhteen sekä helpottaa työnantajien rekrytointia, toteaa Mika Stepanoff. Liedon kunta panostaa merkittävästi yritysten palvelemiseen, kaavoitukseen ja työllistämispalveluihin, ja siksi olemme yrittäjäystävällisin kunta Suomessa. Kiitos resurssien saamisesta kuuluu päättäjille ja kunnan johdolle.

Turun kaupungille iso kiitos siitä, että 2-asteen lukio ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevat n. 300 lietolaista nuorta pääsivät osallistumaan tapahtumaan toteaa Mika Stepanoff.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Liedon kunta, Liedon lukio, Liedon Yrittäjät, Novida L-S Ammattiopisto ja V-S TE-toimisto.