Lieto on paras kunta yrittää

Julkaistu 24.5.2018 klo 15.28

Lieto palkittiin Suomen parhaana keskisuurena kuntana Suomen Yrittäjien valtakunnallisessa Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Samalla Lieto on Varsinais-Suomen yrittäjämyönteisin kunta.

Suomen Yrittäjät toteuttaa joka toinen vuosi Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn, jossa kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Tänä vuonna kyselyyn vastasi 5836 jäsen yrittäjää koko Suomessa ja Varsinais-Suomessa 468 yrittäjää.  Kaikkien kuntien keskiarvo oli 6,74 asteikolla 4 - 10. Liedon kunnan tulos on 8,87.

Kunnanjohtaja Esko Poikela kertoo, että Liedon kunnan konsepti on erittäin hyvä. Kunnan omat palvelut ja päätöksenteko toimivat, olemme verkostoituneet hyvin ja toimintakulttuurimme on rakentunut yrittäjämyönteiseksi ja joustavaksi. Meillä on oikeat henkilöt oikeilla paikoilla. Saavutus on pitkäjänteisen kehittämistyön tulosta, hokkuspokkus-konsteja meillä ei ole. Kuntana voimme tukea yrittäjiä mm. siten, että varaudumme kasvuun jo ennakolta, teemme maahankintoja, mahdollistamme kasvua kaavoituksella sekä tuemme yrityksiä osaava työvoiman saamisessa. Kunnan merkitys myös verkostoitumisen edistäjänä on varsin suuri.  Tämän palkinnon voittaminen on merkittävä tunnustus omilta yrittäjiltä kunnalle ja tuo siksi erityisen hyvää mieltä ja kannustaa edelleen parempaan.

Liedossa hyvää elinkeinopolitiikkaa tehdään käytännön teoilla ja hyvällä yhteistyöllä sekä Liedossa toimivien että myös Lietoon tuloaan harkitsevien yrittäjien ja yritysten kanssa.

Linkki www.yrittajat.fi sivuille: ELPO 2018, Elinkeinopoliittinen mittaristo –kyselyn tulokset

Kuva: TOP–10 kokonaisarvosana elinkeinopolitiikasta

ELPO 2018 TOP-10 kunnat

Lähde: Suomen Yrittäjät ELPO 2018 Tiivistelmä