Veteraanikuntoutus

Rintamaveteraanikuntoutukseen ovat oikeutettuja rintamaveteraanit, jotka ovat osallistuneet vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus.

Kuntoutusmuodot

  • Laitoskuntoutusjakso on 10 tai 14 vuorokautta riippuen veteraanin toimintakyvystä. Puolison on myös mahdollista osallistua laitoskuntoutusjaksolle. Varsinais-Suomessa käytettyjä kuntoutuslaitoksia ovat Ruissalon kylpylä, Lamminniemen Hyvinvointikeskus Somerolla ja Terveyskoti Laitilassa.
  • Avokuntoutuksena tarjoamme fysioterapiaa ja jalkahoitoa yksityisillä palveluntuottajilla. Kuntoutusta on mahdollista saada kotikäynteinä.

Kuntoutukseen hakeminen

  • Veteraanikuntoutukseen liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii asiakaspalvelusihteeri Mia Koivunen puh. 050 4420 433.

Sotainvalidit saavat kuntoutuspäätöksensä suoraan Valtiokonttorista ja erityisryhmiin kuuluvien (eräissä Suomen sotiin liittyvissä tehtävissä palvelleet) hakemukset lähetetään  Valtiokonttorille. Lottien on mahdollista saada kuntoutusta Lotta Svärd-säätiön kautta. Asiakaspalvelusihteeri Mia Koivunen avustaa tarpeen mukaan hakemusten täyttämisen kanssa puh. 050 4420 433.