Liedon liikunta- ja elintapaohjaus

Oletko halukas ja valmis muuttamaan elintapojasi? Liikutko terveytesi kannalta liian vähän? Onko tavoitteena parempi kunto ja säännöllinen liikunnan ilo jokapäiväisessä arjessa?

Alla on tietoa siitä, mitä liikunta- ja elintapaohjausta Sinun on mahdollista saada Härkätien terveystoimesta sekä Liedon kunnan liikuntapalveluista.

Härkätien terveystoimi

Härkätien terveyskeskuksessa Sinulla on mahdollisuus saada fysioterapeutin toteuttamaa liikunta- ja elintapaohjausta.

Sinulla tulee olla tavoitteena muuttaa liikunta- ja elintapojasi. Fysioterapeutin ohjaus tähtää pysyviin elintapamuutoksiin (liikunta, ravitsemus, uni). Ohjauskäyntien määrä on yksilöllinen, Sinun tarpeista lähtevä. Käynnit ovat maksuttomia.

Lisätietoja yksilöohjauksesta saa Härkätien fysioterapiasta puh. 02 4873 7405 / vastaaja. Pyydä puhelimeen liikunta- ja elintapaohjaaja fysioterapeutti Kirsi Liimattaa.

Liikunta- ja ElintapaOhjausryhmä (LEO)

LEO - ryhmää suositellaan työikäisille henkilöille, joilla liikkuminen on terveyden ylläpidon kannalta on riittämätöntä;

  • riski metaboliseen oireyhtymään,
  • olematon liikunta
  • heikentynyt sokerinsieto (verensokeri 6-7)
  • diabetes (tyyppi II)

Ryhmäkäyntejä on 6 kertaa, iltaisin kello 16:30 – 18:00. Niiden sisältönä ovat mm. ravitsemus, suuhygienia, tupakka, päihteet, uni, mieliala ja fysioterapeutin neuvonta- ja ohjaus. Viimeisessä ryhmässä on myös lääkärin esitys ja mahdollisuus kysymyksiin.

Lisätietoa ja ryhmään ilmoittautuminen puh. 02 4873 7231

Liedon liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut

Tietoja matalan kynnyksen liikuntaryhmistä ja –paikoista Liedon alueella antaa hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin, sari.lecklin@lieto.fi puh.  050 574 0906.

Liedon liikuntapalvelut -verkkosivut

Soveltavan liikunta

Tietoja soveltavan liikunnan (henkilöille, joilla sairaus vaikuttaa liikkumiseen) tarjonnasta Liedon alueella antaa hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin, sari.lecklin@lieto.fi puh.  050 574 0906.

Linkki Liedon kunnan soveltavan liikunnan nettisivuille:

Erityisliikunta

Soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan.

Lieto-opisto

Lieto-opistosta löytyy monipuolisesti kursseja terveyteen ja hyvinvointiin liittyen.

Lieto-opiston verkkosivut