Liedon työllisyydenhoidon aiesopimusta jatkettiin

Julkaistu 3.5.2016 klo 16.39

Yhteistyö sopimuksen allekirjoittajien kesken toimii hyvin ja osapuolet ovat aktiivisia. Jokaisella sopijaosapuolella on oma tehtävänsä työllisyydenhoidossa.

Liedon työllisyydenhoidon aiesopimus tehtiin ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja  sen jälkeen sopimusta on päivitetty  vuosittain. Ensimmäisessä  sopimuksessa allekirjoittajina olivat Liedon työvoimatoimisto ja Liedon kunta.

Sopimuksen osapuolina ovat Aurajokisäätiö, Kansaneläkelaitos, Liedon kunta, Liedon Seurakunta, Liedon Yrittäjät ry, Liedon Vanhalinna -säätiö, Lounais-Suomen ammattiopisto Novida,  Nautelankoski-säätiö,  Tarvasjoen yrittäjät ry, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto.

Työllisyydenhoidon aiesopimuksen tarkoituksena on

  • edistää työllisyyttä Liedossa ja Liedon työssäkäyntialueella
  • nostaa alueen työllisyysastetta
  • turvata muuttuvan työelämän työvoimatarpeita
  • luoda työmahdollisuuksia työnhakijoille
  • edistää eri toimijoiden yhteistyötä
  • nostaa kunnan alueella toimivien yritysten tunnettavuutta ja rekrytointiedellytyksiä

Yhteistyössä on mahdollisuuksia

Aiesopimuksen toteutumista seurataan vuosittain.   Yhteistyö sopimuksen allekirjoittajien kesken on toiminut hyvin ja osapuolet ovat olleet aktiivisia, jokaisella sopijaosapuolella on oma tehtävänsä.

Kunnalla on omat velvoitteensa työllisyydenhoidossa ja yrityksillä mahdollisuuksia. Lounais-Suomen ammattiopisto Novida  kouluttaa ja tekee yhteistyötä työssäoppimisen kehittämiseksi.  Seurakunta ja säätiöt luovat nuorille ja myös muille työttömille erilaisia mahdollisuuksia tutustua työelämään.  Kela on tärkeä kuntoutusasioiden järjestäjänä ja  TE-toimisto on keskiössä koko työllisyydenhoidossa.

Työllisyydenhoidon aiesopimuksen allekirjoitustilaisuus 3.5.2016

3.5.2016 allekirjoitustilaisuudessa  Leena Viskari (Nautelankoski-säätiö), Esko Poikela (Liedon kunta),  Mervi Laikio-Liesmäki (Kansaneeläkelaitos), Pekka Jokila (Nautelankoski-säätiö), Hannele Lehtonen (Liedon Vanhalinna -säätiö), Timo Kuukasjärvi (Liedon Yrittäjät ry), Pirkko Koivusalo (Liedon seurakunta), Airi Kapanen (V-S työ- ja elinkeinotoimisto), Soile Nieminen (Liedon kunta)