Liedon liikuntapaikat on avattu

Julkaistu 3.6.2020 klo 15.00

Kaikilla Liedon liikuntapaikoilla noudatetaan kokoontumisrajoituksia sekä yleisiä ohjeita käsihygienian ja kontaktien välttämisen suhteen. Myös turvaväliä on mahdollisuuksien mukaan noudatettava. Lajiliitot antavat omia ohjeistuksiaan harjoituksiin.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on hallituksen linjauksella kielletty 31.7.2020 asti.

Liedon ulkokentät ja pukuhuoneet

Liedon ulkokentät ovat käytössä ja niilla noudatetaan kokoontumisrajoituksia .

Liedon koulujen kentillä, keskusurheilukentällä ja Viertolassa voi kentällä olla yhtä aikaa läsnä 50 henkilöä.

Lietohallin ulkopukuhuoneet sekä Liedon ulkokenttien pukuhuoneet eivät ole käytössä 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurat eivät käytä pukuhuone- ja muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitus- ja pelivarustuksessa.

Koulujen liikuntasalit

Myös koulujen liikuntasalien kesävuorot alkavat 1.6. lähtien. Liikuntasalissa voi olla yhtä aikaa läsnä 50 henkilöä.

Poikkeusolojen ohjeet Lietohallin käyttäjille 1.6. lähtien

Muistathan yleiset poikkeusolosuhteiden ohjeet saapuessasi Lietohallille

Ohjeet koronaviruksen etenemisen rajaamiseksi ovat voimassa ja niiden vastuullinen noudattaminen on tärkeää!

Kokoontumisrajoitusta yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten osalta on lievennetty 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. lähtien.  Lietohallin tiloissa voi olla yhtä aikaa läsnä max. 50 henkilöä.

Sairaana ei pidä missään tilanteessa tulla Lietohallille.

Turvaväli vähintään 1 m

Pidetään Lietohallille saapuessa ja lähtiessä turvaväli, vähintään 1 m.

Edellinen ryhmä lähtee liikuntasalista ennen kuin seuraava voi tulla sinne.

Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esimerkiksi ryhmäliikuntatilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälien merkitystä on korostettava!

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19).

Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

Oikeisiin käytäntöihin ohjaavaa tiedotusmateriaalia suositellaan jaettavaksi urheiluseuran jäsenille.

Sisään tullessa Lietohallille pestään aina ensin kädet lämpimällä vedellä ja saippualla. Saippua tulee olla käsissä vähintään 20 sekuntia. Kädet pestään myös aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin/pyyherullaan. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Lietohallin kuntosalin ohjeet

Asiakkaita pääsee kuntosalille 12 henkilöä kerrallaan.

Kuntosaliaika on 1 tunti/asiakasryhmä.

Kuntosali desinfioidaan joka ryhmän jälkeen. Myös kuntosalin tuuletus pyritään järjestämään jokaisen asiakasryhmän välillä.

Kuntosalin asiakkaan nimi, puhelinnumero, saapumis- ja lähtemisaika kirjataan ylös. Tietoja käytetään siinä tapauksessa, että on tarpeen jäljittää mahdollisia koronavirukselle altistuneita.

Jos tilaisuudessa todetaan koronavirustartunta, selvitetään, onko tapahtunut altistumista. Mahdolliset altistuneet pitää jäljittää ja asettaa tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi. Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.

Asiakkaalla on velvollisuus ilmoittaa Lietohallille, mikäli hän sairastuu koronavirukseen.

Kuntosalilaitteita puhdistetaan asiakasmäärään suhteutettuna muutaman kerran tunnissa koronaviruksen etenemisen rajaamiseksi. Myös jokaisen asiakkaalla on tärkeää noudattaa ohjeistusta laitteiden puhdistuksesta.

Tartunta

Jos yleisötilaisuudessa tai yleisessä kokoontumisessa todetaan koronavirustartunta:

Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tartuntataudeista vastaavalle lääkärille.

Selvitetään onko tapahtunut altistumista. Mahdolliset altistuneet pitää jäljittää ja asettaa tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin 14 vuorokaudeksi.

Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.

Kunta kirjaa osallistujien nimet. Myös urheiluseuran tulee pitää kirjaa tapahtumaan osallistuvista henkilöistä.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten henkilömääriä rajoittamalla ja eri ryhmien sekoittumista välttämällä voidaan vähentää altistuneiden määrää, mikäli henkilöiden joukossa todettaisiin koronavirustartunta.

Liedon liikuntapalvelut