Liedon kunnan kesätyöpaikat nuorille vaihtuvat kesätyötukeen

Julkaistu 23.4.2020 klo 11.16

Korona-tilanteen vuoksi nuorten jo arvotut kesätyöpaikat peruuntuvat. Kesätyön sijaan kunta tarjoaa kesätyötukea työnantajalle, joka työllistää lietolaisen 15-19-vuotiaan nuoren.

Koronapandemia on sulkenut osan Liedon kunnan toiminnoista ja palveluista tai muuttanut niiden toimintaa. Työsuojelullisista syistä kunta joutuu perumaan jo arvotut nuorten kesätyöt. Myös haastattelujen kautta valittujen liikuntatoimen leiri-, uimakoulu- ja pesiskouluohjaajien sekä nuorisotoimen kesäavustajan kesätyöt peruuntuvat.

Kesätöiden sijaan Liedon kunta tarjoaa 350 euron arvoisen kesätyötuen yritykselle/työnantajalle, joka työllistää 15-19-vuotiaan lietolaisen nuoren.

Kunta markkinoi kesätyötukea aktiivisesti alueen yrityksille, mutta nuoren on hyvä kesätöitä hakiessa mainita kesätyötukimahdollisuudesta. Kesätyöpaikka voi olla myös Liedon ulkopuolella!

Aiemmasta käytännöstä poiketen tänä vuonna arvonnan kautta paikan saanut nuori on oikeutettu kesätyöhakuun myös ensi vuonna, mikäli hän muutoin täyttää hakuehdot.

Lisätietoja:

Nuorten kesätyö

Kesätyötuki yritykselle