Lähihoitaja Susanna Hujanen Liedon Valmakodista palkittiin hyvästä hoitotyöstä

Julkaistu 14.2.2020 klo 9.14

Neljä varsinaissuomalaista, pitkän uran tehnyttä hoitajaa sai tunnustuspalkinnon hyvästä hoitotyöstä. Yksi palkituista on Liedon Valmakodissa työskentelevä lähihoitaja Susanna Hujanen.

”Niin sydämellinen ihminen, aina hymyilevä, vaikka työ on todella raskasta. Ottaa asukkaat ja omaiset huomioon tavalla, joka onnistuu vain ihmiseltä, joka rakastaa työtään.”

Lähihoitaja Susanna Hujanen

Susanna Hujanen kertoo palkinnon tulleen hänelle yllätyksenä ja täysin odottamatta.

"Olen todella onnellinen ja iloinen että olen tehnyt työtäni niin että saan näin kiitosta! Olen myös onnellinen että saan tehdä näin arvokasta ja ihanaa työtä vanhusten parissa."

Valmakoti on Liedon kunnan tehostetun palvelu palveluasumisen yksikkö. Susannan työhön kuuluu asukkaiden  kokonaisvaltainen hoito, hygieniasta, ravitsemuksesta ja lääkityksestä huolehtiminen. Susanna kertoo, että  asukkaita hoidetaan kuntouttavalla työotteella.  Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen niin pitkään kuin mahdollista ja sitten autetaan kun ei enää itse selviydy.

"Asukkaan henkinen hyvinvointi on erittäin tärkeää.  Iloisuus ja hassuttelu kuuluu joka päivään. Haluan että asukas kokee että hän on tärkeä. Kaikessa kohtaamisessa yritän olla läsnä!  Tärkeintä on asukkaan hyvä olo! Myös omaiset pitää ottaa huomioon." kertoo Susanna lämpimästi hymyillen.

"Olen nöyrästi kiitollinen kaikista onnitteluista mitä olen saanut. Koen että jokainen meistä hoitajista tekee sydämellään työtä ja haluaa tehdä parhaansa. Täytyy sanoa että minulla on ihan mahtavat työkaverit, jotka tekevät antaumuksella työtään Valmakodissa.  Olen saanut niin paljon vilpittömästi onnitteluja entisiltä ja nykyisiltä työkavereilta, että en voi kuin olla onnellinen. Ilman hyväksyvää ja arvostavaa ilmapiiriä työtään ei voi tehdä sydämellään..."

Muut palkitut olivat perushoitaja Sari Visuri Saga Caren Kaskenpuisto-yksiköstä, sairaanhoitaja Marianne Salonen Tyksin vanhuspsykiatriasta ja  Jaana Härkisuo Lizeliuksen palvelukeskuksesta.

Lietolainen Lauri Kangas perusti vaimonsa muistolle hyvän hoidon palkinnon.  Tunnustuspalkinto myönnetään ihmisen huomioon ottavasta, inhimillisestä ja huomaavaisesta hoitotyöstä, joka helpottaa potilaan elämää.

Ehdotuksia palkinnon saajista kyseltiin Turun Sanomien lukijoilta, ja niitä tuli yhteensä noin 200.  Palkintoraatiin kuuluivat Lauri Kangas, Turun ammattikorkeakoulun yliopettaja Tiina Nurmela ja Turun Sanomien päätoimittaja Kari Vainio.