Yksinyrittäjän toimintatuen haku aukeaa torstaina 16.4.2020 klo 9:00.

Julkaistu 15.4.2020 klo 15.04

Yksinyrittäjät voivat hakea koronavirustilanteessa tukea yrityksen sijaintikunnalta.

Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

Hakuohjeet

Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät seutumme kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n ylläpitämän Turku Business Region –verkkosivuston Korona-infosta osoitteessa https://turkubusinessregion.com/korona-info/rahoitus/yksinyrittajan-toimintatuki/.

Yksinyrittäjän tuen myöntämisen kriteerit lyhyesti

  • Tukea voi hakea Suomessa toimiva päätoiminen yksinyrittäjä - yksinyrittäjällä tarkoitetaan tässä yrittäjää/ammatinharjoittajaa/freelanceria, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa
  • Yksinyrittäjän on osoitettava merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia
  • Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä ja/tai jos yrityksellä on verovelkoja
  • Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.
  • Yksinyrittäjän toimintatuen hakuprosessin valmistelu Turun seudun kunnissa on käynnissä ja pyrkimyksenä on julkaista hakuohjeet ja avata hakulomake sähköisessä palvelussa viikon 16 aikana.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteet asiasta:
https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian (julkaistu 31.3.2020)

https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajien-koronatuen-valmistelu-etenee-kunnille-rahoitusta-ja-tarkemmat-ohjeet-haun-jarjestamisesta (julkaistu 8.4.2020)