Terveyskeskusten toimintaan muutoksia yhteistoiminta-alueella 30.3. alkaen

Julkaistu 26.3.2020 klo 19.47

Tarvasjoki, Marttila, Koski

Kiireetön lääkärin vastaanottotoiminta loppuu  30.3. alkaen toistaiseksi Tarvasjoella, Marttilassa ja Koskella. Tilalle perustetaan puolikiireellinen eli lähiaikavastaanotto Tarvasjoelle.

Tarvasjoen lähivastaanotto palvelee Tarvasjoen, Marttilan ja Kosken asukkaita terveysasioissa, jotka pitää hoitaa 1-4 viikon kuluessa.

Liedossa pääterveysasemalla on alueen toinen lähiaikavastaanotto.

Infektiovastaanotto ainoastaan Liedon pääterveysasemalla

Kaikki infektio-oireiset hakeutuvat ajanvarauksen kautta ainoastaan Lietoon infektiovastaanotolle.

Laboratoriopalvelut jatkuvat seuraavasti:

  • Liedossa ei muutoksia
  • Tarvasjoki ti ja to klo 7-11
  • Marttila ke klo 7-11
  • Koski ti klo 7-11

Marttilassa ja Koskella muu toiminta jatkuu toistaiseksi: neuvola, kotisairaanhoito, kotihoito sekä suun terveydenhuolto, paitsi kiireettömät.

Varsinais-Suomessa koronavirus-epidemia on etenemässä.

Varmistaaksemme henkilökunnan riittävyyden terveyskeskuksen kiireellisissä palveluissa, kuten infektiopotilaiden hoidossa, joudumme supistamaan kiireetöntä toimintaa koko yhteistoimintaa-alueella.

Kiireettömiä lääkärin vastaanottoja on jo peruttu tai hoidetaan puhelimitse, suun terveydenhuollon kiireettömiä aikoja on peruttu tai siirretty.

Kouluterveydenhuollon toimintaa on vähennetty koulukohtaisesti, neuvolapalvelut kuitenkin jatkuvat normaalisti oireettomille lapsille ja äideille.

Kotihoidon ja kotisairaanhoidon toiminta jatkuu entisellään.

Infektiovastaanotto Liedossa on aloitettu vaikeaoireisille ja riskiryhmiin kuuluville, joilla on hengitystieoireita. Päivystys ja akuuttivastaanotto toimivat entiseen tapaan arkisin, mutta nyt myös iltavastaanottona klo 16-18 ma-to.