Mahdollinen koronavirusaltistuminen Turussa ja Liedossa

Julkaistu 15.8.2020 klo 8.23

Turkulaisella täysin oireettomalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Henkilö on asioinut kahdessa ravintolassa Turussa ja yhdessä ravintolassa Liedossa 9.8. - 12.8. välisenä aikana mahdollisesti tartuttavana.

Henkilö asioi Turussa ravintola Olavin krouvissa sunnuntaina 9.8. klo 14-16, tiistaina 11.8. klo 11-12 ravintola Reivissä ja keskiviikkona 12.8. klo 11-12 Jesse´s dine -ravintolassa Liedossa. Henkilön kaikkiin lähikontakteihin ja mahdollisiin altistuneisiin ollaan yhteydessä ja heidät asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Muita ravintoloissa edellä mainittuina ajankohtina asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan. Jos oireita ilmenee, henkilön tulee olla puhelimitse yhteydessä terveydenhuoltoon koronavirustestiä varten.

Jos koronavirustartunta todetaan oireettomalla henkilöllä, niin altistumisajankohta alkaa kansallisten ohjeiden mukaisesti 48 tuntia ennen näytteenottoa.

On erittäin tärkeää noudattaa 1-2 metrin turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

THL suosittaa maskin käyttöä kun olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.