Koronavirus vaikuttaa Liedon kunnan palveluihin ja tilaisuuksiin

Julkaistu 16.3.2020 klo 14.58

Koronaviruksen etenemisen estämiseksi ja rajoittamiseksi Liedon kunta sulkee joitain palvelujaan ja peruuttaa kaikki järjestämänsä yleisötilaisuudet.

Toimipaikat ja palvelut

Liedossa ei ole vielä jouduttu sulkemaan kouluja koronaviruksen vuoksi ja lähes kaikki palvelut toimivat toistaiseksi.  Terveysasemien vastaanotot ja päivystys toimivat vielä normaalisti mutta koronatilanteen edetessä voidaan joutua lopettamaan kaikki kiireetön vastaanottotoiminta. Palvelujen sulkemisesta ja muista mahdollisista rajoituksista tiedotetaan erikseen.

Päivitetty 16.3.2020

  • Maaseutuasiamiehet tekevät etätöitä, tavoitat heidät puhelimella ja sähköpostilla.
  • Liedon lukio siirtyi maanantaista 16.3. alkaen etä- ja verkko-opetukseen sekä tuettuun itseopiskeluun. Kaikki lähiopetustunnit koululla on peruutettu 29.3.2020 asti ja opiskelu tapahtuu kotoa käsin
  • Liedon kunnan Tarvasjoen uimahalli suljetaan lauantaista 14.3. alkaen ainakin 29.3. saakka
  • Palvelukeskus Ruskan kaikki palvelut ja toiminnot suljetaan maanantaista 16.3. alkaen ainakin 29.3. saakka. Sulku koskee Palvelukeskus Ruskan oman toiminnan ja kahvio/ruokalan lisäksi kaikkea ulkopuolista toimintaa (ryhmiä, yhdistyksiä ym.) Myös Ruskan liikuntatilat on suljettu.
  • Liedon kunnan nuorisotilat on suljettu ainakin 29.3. saakka. Nuoristoimen henkilökunta siirtyy kouluille.
  • Lieto-opiston käynnissä olevat kurssit keskeytetään ja tulevat kurssit peruutetaan kevään ajalta. Poikkeuksena musiikin yksilöopetus jota voidaan jatkaa toistaiseksi jos opettaja ja oppilas ovat terveitä ja näin keskenään sopivat.
  • Härkätien sairaalaosastolla ei toistaiseksi sallita omaisten vierailuja, paitsi saattohoitopotilaalla.
  • Kotihoidossa, palvelukodeissa ja asumispalveluyksiköissä omaisten vierailuja tulisi välttää. Jos olet vähänkin sairas, vierailu on ehdottomasti kielletty.
  • Liedon liikuntapalveluissa keskeytetään kaikkien liikuntaryhmien toiminta toistaiseksi. (ikäihmisten, soveltavan liikunnan, vesiliikunnan sekä lasten ja nuorten liikuntaryhmät)
  • Liedon museo suljetaan toistaiseksi ja sen järjestämät tilaisuudet on peruutettu tältä keväältä.

Kunnan järjestämät yleisötilaisuudet peruutetaan

Liedon kunnan järjestämät yleisötilaisuuden peruutetaan eikä uusia toistaiseksi järjestetä. Myös muita tilaisuuksia peruutetaan tai siirretään. Tarkista ennen tilaisuutta onko tapahtuma peruutettu tai siirretty myöhempään ajankohtaan.

Tapahtumanjärjestäjät voivat ilmoittaa Liedon kunnan tapahtumakalenterissa julkaistujen tapahtumien muutoksista sähköpostitse osoitteeseen viestinta@lieto.fi. Tieto päivitetään lieto.fi verkkosivujen tapahtumakalenteriin.

Miten toimin, jos epäilen sairastuneeni?

Mikäli oireita ilmenee 14 vuorokauden kuluessa ulkomailta tulon jälkeen, tulee välittömästi ottaa yhteyttä puhelimitse terveysasemalle sen aukioloaikoina. Muina aikoina ohjeita ja neuvontaa saat myös Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta (02 313 8800).

>>Lue lisää Härkätien terveyspalvelujen koronatiedotteesta

14.3. Päivitetty nuorisotilojen osalta