E18 Turun kehätie: Vt 1 kiertotielle Kirismäessä

Julkaistu 10.5.2019 klo 13.14

Turun kehätien rakennustyöt etenevät ja tuovat vähitellen muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Maanantaista 13.5. alkaen siirtyy Vt 1:n liikenne kiertotielle Turun suuntaan. Loppuviikolla vastaava järjestely tehdään Helsingin suuntaan.

Turun kehätien rakentaminen on päässyt kevään edetessä täyteen vauhtiin ja tietyöt tuovat mukanaan muutoksia myös liikennejärjestelyihin. Ensimmäinen merkittävämpi muutos osuu Valtatie 1:n Kirismäen eritasoliittymään, jossa otetaan maanantaina 13. toukokuuta käyttöön kiertotie suunnassa Helsinki–Turku. Samanlainen järjestely vastakkaiseen suuntaan toteutetaan perjantaina 17.5.2019 aamupäivällä.

Uusista kiertoteistä huolimatta Vt 1:llä on edelleen kaksi ajokaistaa molempiin suuntiin. Nopeusrajoitus kuitenkin putoaa tasolle 60 km/h. Poikkeusjärjestelyt ovat käytössä vuoden 2020 syksyyn saakka.

Myös kehätien kevyen liikenteen väylä Kirismäen sillan kohdalla suljetaan ja siirretään maanantaina 13.5.2019 kiertämään Hadvalantien ja Ilolanmäentien kautta.

”Ensi maanantaista lähtien kannattaa työmatkaan varata hieman enemmän aikaa ja pitää maltti mukana myös jatkossa, sillä kiertotiet ja alennetut nopeudet ovat tosiaan käytössä lähes puolitoista vuotta. Ne ovat paitsi tiellä liikkujien myös tienrakentajien turvana”, Väylän projektipäällikkö Juha Sillanpää muistuttaa.

Hankkeesta saa lisätietoja verkkosivuilta www.vayla.fi/turunkehatie sekä Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/