Nuorisotilat

Nuorisotiloilla tarjotaan nuorille monipuolista vapaaehtoista tekemistä ja paikalla on aina kaksi ammattilaista valvomassa toimintaa.

Nuorisotilat on suunnattu seiskaluokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Lempparissa on tiistaisin ja keskiviikkoisin 5-6 -luokkalaisten aika, alkaen 3.9.

Liedossa on kolme nuorisotilaa

Nuorisotilojen periaatteet

Nuorisotiloilla on voimassa yhteisiä periaatteita, joilla pyritään takaamaan kaikkien turvallisuus ja viihtyvyys.

Päihteettömyys

Liedon nuorisotiloilla toiminta on aina päihteetöntä. Alkoholijuomien/muiden päihteiden tuominen tiloille tai niiden alueille on kiellettyä. Kaikista tapauksista ilmoitetaan kotiin.

Tupakoimattomuus

Nuorisotilojen alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Energiajuomat/-nuuskat/-patukat jne.

Nuorisotiloilla ei saa juoda energiajuomia, eikä niitä myöskään saa tuoda tiloille. Sama koskee muitakin vastaavia tuotteita.

Käytöstavat ja turvallisuus

Nuokkarilla kunnioitetaan ohjaajia, muita nuoria ja nuorisotilan/koulun omaisuutta. Näin kaikilla on mukavaa ja turvallista. Jos nuoren kanssa tulee ongelmia käytöksen suhteen, eikä sitä keskustelemalla saada korjattua, voidaan nuorta pyytää poistumaan tilalta.

Fyysinen koskemattomuus

Nuokkareilla kaikenlainen väkivaltainen fyysinen kontakti on ehdottomasti kiellettyä. Väkivaltaisesta käytöksestä annetaan automaattisesti 1kk porttikielto tiloihin.

Ohjaajat

Nuokkareilla on aina paikalla vähintään kaksi täysi-ikäistä ohjaajaa. He ovat nuorisoalan ammattilaisia. Ohjaajat ovat mukana niin iloissa ja itkussa, kuin ystävyydessä ja riidassakin. He pyrkivät tukemaan ja kannustamaan nuoria omaehtoiseen toimintaan ja ottavat mielellään vastaan nuorten omia ideoita ja ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

Yhteydenpito kodin ja nuokkarin välillä

Nuorisotilan ohjaajat ovat tarvittaessa yhteydessä nuoren kotiin, mikäli sääntöjen noudattaminen ei nuorelta suju. Toivottavaa olisi myös, että kotoa oltaisiin yhteydessä ohjaajiin, mikäli kysyttävää tulee.

Sääntöjen rikkominen

Jos nuori rikkoo nuokkarin sääntöjä, pyritään asioihin puuttumaan ensisijaisesti keskustelemalla. Jos keskustelu ei auta, muita keinoja ovat nuokkarilta poistaminen tai porttikielto määräajaksi. Jos sääntöjen rikkomista tapahtuu toistuvasti, otamme yhteyttä kotiin.

Lisäksi joka nuokkarilla on omia tilakohtaisia sääntöjä ja tapoja.