Uusia palveluja Vaski-verkkokirjastossa

Vaski-verkkokirjastossa on käytössäsi useita uusia palveluja, joihin kannattaa käydä tutustumassa. Huomaa myös, että sinulla on nykyään mahdollisuus saada eräpäiväkuitti paperisen tulosteen sijasta sähköpostiisi.

Verkkomaksaminen

Vaski-kirjastojen maksut voi nyt maksaa myös verkossa. Myöhästymis-, muistutus ja noutamattoman varauksen maksun voi maksaa verkkokirjastossa, osoitteessa vaskikirjastot.fi. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Verkkomaksamiseen pääsee palvelun Maksut-välilehdeltä.

Verkkomaksuna maksetaan koko saldo, mutta verkossa ei voi kuitenkaan maksaa alle euron suuruista maksua. Verkkomaksu ohjataan Turun kaupungin maksupalvelun kautta Vaski-kirjastoille.

Lainaushistoria

Verkkokirjastoon on mahdollista tallentaa oma lainaushistoria. Voit kytkeä lainaushistorian tallentamisen päälle verkkokirjaston Omat tiedot-välilehdellä. Lainaushistoria alkaa tallentua siitä hetkestä lähtien kun asetus on laitettu päälle.

Varausten ensisijainen noutopaikka

Verkkokirjaston Omat-tiedot välilehdellä voit myös valita varaustesi ensisijaisen noutopaikan. Jos siis vaikka noudat varauksesi säännönmukaisesti Liedon kirjastosta, kannattaa sinun käydä tekemässä valinta, jonka mukaan Liedon kirjasto on varaustesi ensisijainen noutopaikka. Tämä nopeuttaa varauksen tekemistä ja auttaa estämään tilannetta, jossa varaukselle tulee vahingossa valittua väärä noutopaikka.

Lainakuitti suoraan sähköpostiin

Nykyään sinun on myös mahdollista saada lainakuitti suoraan sähköpostiisi. Lainaatpa sitten automaatilta tai palvelutiskiltä, voit säästää paperia, kun tiedot lainoista ja niiden eräpäivästä lähtevät sähköisenä kuittina sähköpostiisi. Tämän mahdollistavaa valintaa et voi tehdä verkkokirjastossa, mutta kirjastossa käydessäsi voit pyytää henkilökuntaa muuttamaan kuitin tulostustavaksi sähköpostin.